Cotlet de miel, fraged și aromat. bucură-te de o masă gourmet acasă

cea mai simpla reteta de cotlet de miel
Rețetă de Cotlet de miel, fraged și aromat

Cotletul de miel reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  cotlet de miel. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos cotlet de miel, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Cotlet de miel

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  cotlet de miel, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 15 minute

Timp total  – 45 minute

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – Cotlet de miel

  • 1-2 kilograme de carne de miel (cotlet)
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 1 linguriță de sare
  • o jumătate de linguriță de piper negru măcinat
  • o jumătate de linguriță de boia de ardei dulce

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

În plus, această rețetă de cotlet de miel se va realiza în decurs de două zile, pentru că bucățile de carne trebuie să stea la marinat, peste noapte, pentru ca toate condimentele să pătrundă în carne, iar gustul să fie unul pe măsura așteptărilor.

Haideți să trecem la treabă!

reteta de cotlet de miel
Rețetă de Cotlet de miel, fraged și aromat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Dovleacul, minunea pentru sănătate

Mod de preparare - Cotlet de miel

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, trebuie să începeți prin pregătirea cărnii. Așadar, vom avea nevoie de 1-2 kilograme de carne de miel, de preferat cotlet, de la care veți îndepărta excesul de grăsime.

Odată pregătite, cotletele de miel se vor așeza într-un bol de dimensiuni mari, peste care vom adăuga 4 căței de usturoi tocat, 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de zeamă de lămâie, o linguriță de sare, o jumătate de linguriță de piper negru măcinat și o jumătate de linguriță de boia de ardei dulce. Amestecați bine, asigurându-vă că fiecare bucată de carne este acoperită uniform cu amestecul de condimente.
Cotletele de miel se lasă să se marineze în frigider timp de cel puțin 2 ore sau chiar peste noapte.

Pasul 2.  În momentul în care cotletele de miel au stat la marinat îndeajuns de mult timp, vom încinge grătarul la foc mediu și îl vom unge cu 2 linguri de ulei de măsline. Odată încins uleiul, scoateți bucățile de carne din marinadă și puneți-le direct pe grătar.

Atenție însă! Grătarul trebuie să fie bine încălzit înainte de a adăuga carnea, astfel încât să obțineți o crustă frumoasă la exterior, dar să rămână suculentă la interior. Cu toate acestea, în cazul în care grătarul nu este suficient de fierbinte, carnea va fi fiartă în loc de prăjită și nu va avea aceeași textură și gust.

Pasul 3.  Gătiți cotletele de miel timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau până când sunt maronii și crocante la exterior, dar încă suculente și roz în interior. Timpul de gătire poate varia în funcție de grosimea bucăților de carne și de preferințe.

Citește și: Rezumat episodul 58 „Fata de la fereastră”, difuzat în 25 decembrie la Kanal D: Nalan intentează divorțul și pentru prima dată se simte liberă- kanald.ro

Citește și: Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante- stirilekanald.ro

cea mai buna reteta de cotlet de miel
Rețetă de Cotlet de miel, fraged și aromat[Sursa foto: freepik]

Pasul 4.  După ce ați terminat de gătit carnea, scoateți-o de pe grătar și lăsați-o să se odihnească timp de 5-10 minute. Acest lucru va ajuta la menținerea cărnii suculente.

Pasul 5.  Înainte de a servi delicioasele cotlete de miel, puteți adăuga puțină sare peste carne, dacă simțiți că este necesar. Friptura de miel la grătar se servește de obicei alături de legume sau salate proaspete, cum ar fi roșii, castraveți, ceapă verde sau rucola, dar și alături de o porție generoasă de cartofi cu ierburi aromatice la cuptor, sparanghel și un sos la alegere, iar rețeta este gata!

Cotletul de miel  este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

cotlet de miel
Rețetă de Cotlet de miel, fraged și aromat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Kofta kebab, un fel de mâncare din Orientul Mijlociu



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cremwusti în aluat, rețetă delicioasă și ușor de făcut. Deliciul într-un înveliș!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Clipe cumplite pentru Loredana Groza, în prag de sărbători! Tatăl artistei se află în stare gravă la spital: „Tata…fă-te bine”

MESAJUL care a ieșit la iveală după înmormântarea Mălinei Guler: "Ne ascundem în spatele unei măști cu un simplu zâmbet încrezător, dar când ajungi acasă sau pe străzile întunecate, nimeni nu știe ce...". Internauții, CUTREMURAȚI de ce au aflat

Adina Buzatu, secrete stilistice de sărbători. Ce se poartă de Crăciun și care sunt articolele vestimentare de care să ne ferim: „Nu trebuie toată masa să fie îmbrăcată în roșu.”

Veronica izbucnește în lacrimi după ce s-a întâlnit cu familia lui Ahmed. Ce a pățit concurenta „Casa iubrii”

Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies