Coronavirus. Ce produse de curățenie combat coronavirusul?


Deși numeroase soluții pot fi eviciente, iată produsele de curățenie care îți protejează casa de coronavirus.


In articol:

Citeste si: Un medic român a dezvăluit misterul. Care este cea mai eficientă metodă de combatere a virusului COVID-19. Costă doar 1 leu

De asemenea, mâinile sunt cele mai periculoase când vine vorba de coronavirus. Dacă ai dat mâna cu o persoană deja infectată, care a dus mâna la gură când a tușit și s-a strănutat, iar mai apoi ai dus mâna către față, ai crescut considerabil riscul de infectare. Astfel, spălatul pe mâini, cu apă și săpun, este cea mai recomandată practică împotriva coronavirus. Motivul pentru care spălatul pe mâini este obiceiul cel mai de folos, constă în proprietățile săpunului de a distruge bariera lipidică a virusului.

Coronavirus. Ce produse de curățenie combat coronavirusul?
Coronavirus. Ce produse de curățenie combat coronavirusul?

Ce produse de curățenie combat coronavirusul. Lista completă               

În primul rând, produsele pe bază de clor se dovedes foarte eficiente când vine vorba de eliminarea virusului. Fiecare produs vine în concentrații diferite, motiv pentru care acesta trebuia diluat în funcție de concentrație, însă specialiștii recomandă utilizarea a o parte clor, zece părți apă. După 15 minute în cae a fost lăsat să acționeze, clorul trebuie curățat de pe suprafața respectivă. Potrivit unui număr ridicat de studii, clorul poate ucide numeroase tipuri de bacterii și virusuri, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care este o soluție de curățare atât de populară, mai ales în instituții medicale.

Avantajul alcoolului sanitar (spirt) este că acest produs de curățare distruge virusul în doar 30 de secunde. Acesta acționează la fel ca săpunul și clorul, însă diferența o face faptul că nu necesită clătire, pentru că etanolul se evaporă extrem de rapid.

Coronavirus. Ce produse de curățenie combat coronavirusul?
Coronavirus. Ce produse de curățenie combat coronavirusul?

Mai mult decât atât, deși nu intră în categoria produselor de curățenie, autoritățile competente au explicat că este foarte important să aerisim încăperile destul de des. Dacă o persoană infectată ți-a pășit pragul și a tușit sau strănutat, lansând astfel mii de particule în aer, să ai geamul deschis te poate salva de contractarea coronavirusului, prin simplul fapt că aceste picături minuscule vor fi dispersate.

Citeste si: Dr. Adina Alberts prezintă cea mai simplă modalitate de sterilizare a alimentelor! ”Este cu baterii, o puteți avea în geantă”

Săpunul este aliatul tău principal în combaterea coronavirusului COVID-19! Știi de ce?

Deși foarte multe persoane cumpără cantități foarte mari de gel dezinfectant, antibacteriat, trebuie să remarcăm faptul că acesta nu acționează la fel de bine ca săpunul, deși este bine să folosim și gelul ca modalitate de prevenție. Când ne spălăm pe mâini, nu este impotant dacă apa este caldă sau rece și nici dacă săpunul are proprietăți antibacteriene, tot ce contează este să ne spălăm corect pe mâini (frontal-frontal, frontal-dorsal, între degete, și pe toată suprafața mâinii, timp de 25-30 de secunde).

Săpunul este aliatul tău principal în combaterea coronavirusului de tip COVID-19, pentru că afectează structura virusului SARS-CoV-2, cel care provoacă infecția cu COVID-19

Coronavirusul este acoperit de o membrană grasă, cunoscută drept „membrană lipidică”, iar această membrană seamănă, din punct de vedere structural, cu spuma pe care săpunul o face atunci când frecăm palmele foarte bine. Este un fapt bine cunoscut deja că săunul poate acționa ca substanță degresantă, care ajută la combaterea și eliminarea grăsimilor, motiv pentru care săpunul poate distruge legăturile chimice care formează virusul, iar acesta nu va mai supraviețui.

Coronavirus. Ce produse de curățenie combat coronavirusul?
Coronavirus. Ce produse de curățenie combat coronavirusul?

„Substanţele din săpun se comportă ca nişte soldăţei: atacă şi destabilizează structura virusurilor şi a bacteriilor. Acestea se dezmembrează şi nu mai pot adera la suprafaţa pielii, fiind ulterior eliminate prin clătirea mâinilor”, a mărturisit Pall Thordarson, profesor la catedra de Chimie a Universităţii New South Wales.

Citeste si: Sfaturile medicului Streinu-Cercel pentru a ne proteja de COVID-19. Cât de des ne dezinfectăm telefonul mobil și cât trebuie să stăm în carantină

 


Abonează-te pe

Citește și:

Dr. Adina Alberts prezintă cea mai simplă modalitate de sterilizare a alimentelor! ”Este cu baterii, o puteți avea în geantă”

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Veste extraordinară pentru români! „Avem vaccinul împotriva COVID-19?”

Un medic român a dezvăluit misterul. Care este cea mai eficientă metodă de combatere a virusului COVID-19. Costă doar 1 leu

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a dezvăluit cel mai eficient tratament împotriva febrei. Ce poți face acasă?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Transferul de grăsime proprie în buze, obraji sau cearcăne, o procedură modernă! Specialistul Kfetele.ro explică!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri