Veste extraordinară pentru români! „Avem vaccinul împotriva COVID-19?”


Veste bună pentru toți românii! Astăzi vor începe testele pentru un vaccin împotriva COVID-19, la laboratorul oncoGen din Timișoara.


In articol:

Virgil Păunescu, profesor doctor și directorul centrului Oncogen, din Timișoara, a anunțat miercuri, pe 25 martie, că Institutul citat a produs un vaccin împotriva COVID-19, care urmează să fie testat. Astfel, deocamdată s-au produs o mie de doze, iar dacă ieri a fost terminat vaccinul, astăzi au început testele. 

vaccin, covid-19, vaccin împotriva covid-19, oncogen, teste vaccin
vaccin, covid-19, vaccin împotriva covid-19, oncogen, teste vaccin

Citeste si: Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a dezvăluit cel mai eficient tratament împotriva febrei. Ce poți face acasă?

Mai mult decât atât, reprezentanții Institutului Oncogen au explicat că acest virus nu necesită testarea pe oameni, ci deja va fi testat pe celule umane, ca în doar câteva săptămâni să se treacă la testarea pe voluntari.

„ Dacă ne ajută și statul român cu finanțarea de care avem nevoie, este foarte posibil sa putem pune vaccinul pe piața in toamnă. Spre deosebire de alte strategii de vaccinomică, acest tip nu necesită testarea pe animale. Putem trece in Faza I (testare pe un numar limitat de voluntari) in 3-4 saptămâni.”, au declarat reprezentanții Institutului Oncogen, din Timișoara.

Citeste si: Medicul Streinu Cercel a explicat cum vor fi testate peste 10.000 de persoane din București

Cum a ajuns echipa condusă de Prof. Dr. Virgil Păunescu să realizeze un vaccin împotriva COVID-19 într-un timp atât de scurt

Acum aproximativ câteva săptămâni, echipa de cercetători de la centrul Oncogen, au dezvăluit că în laboratoarele din Timișoara se lucrează pentru dezvoltarea unui vaccin.

Metoda folosită a fost cea a dezvoltări imunoterapiilor în cancer. Această metodă este o noutate în domeniul medicinei și este „personalizată pentru fiecare individ în parte și am folosit-o și pentru coronavirus” a declarat prof. dr. Virgil Păunescu, directorul Institutului de cercetări OncoGen.

„Am început testarea pe celule umane, care va dura o lună. Dacă dă rezultate pe celule, adică sistemul imun se activează, dezvoltă anticorpi, vom discuta cu ANM posibilitatea de a face teste pe oameni. De notat că acest vaccin nu se pretează la etapa testărilor pe animale, folosită în tehnologia clasică de producere a vaccinurilor. Întâi vom face teste pe zece oameni. Nu ne așteptăm să dea efecte secundare. În faza 2 ar urma să fie testat pe 50-100 de voluntari, iar în faza 3 pe un număr între 100 și 1000 de voluntari. Azi am stat de vorbă cu 3 fonduri de investiții americane care ne-au întrebat în cât timp îl putem produce. Ne trebuie anumite standarde pentru producție. Problema e că fosta conducere a Spitalului Județean, de care centrul aparține, ne-a sabotat și instalațiile de producție nu merg. Am discutat zilele acestea cu vicepremierul Raluca Turcan, avem nevoie de circa 3 – 3,5 mil de euro pentru testarea și producția în faza 3. Am făcut o cerere alaltăieri către ministrul Sănătății”, a declarat Virgil Păunescu.

Citeste si: S-a aflat cum acționează COVID-19! Ce schimbări produce în corpul uman?

 


Abonează-te pe

Citește și:

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a dezvăluit cel mai eficient tratament împotriva febrei. Ce poți face acasă?

Alina Sorescu are un nou iubit!!? Ce cadou romantic a primit în plin divorț

S-a aflat cum acționează COVID-19! Ce schimbări produce în corpul uman?

Sfaturile medicului Streinu-Cercel pentru a ne proteja de COVID-19. Cât de des ne dezinfectăm telefonul mobil și cât trebuie să stăm în carantină

Coronavirus. Medicamentele care ar agrava simptomele la pacientii cu COVID-19

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
La ce este bun bicarbonatul de sodiu
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri