Cornurile cu gem si nuca sunt ideale pentru micul dejun, alaturi de o cana cu lapte cu cacao.
Ingrediente:
– 500 g faina
– 200 ml lapte
– 100 ml ulei
– 2 oua+ 1 ou de uns pe deasupra
– 4 linguri de zahar
– 50 g drojdie
– vanilie
In laptele usor incalzit se adauga drojdia, zaharul, uleiul si se amesteca bine pana se topeste zaharul.
Se adauga ouale si apoi faina treptat, amestecand.
Se framanta bine si se obtine un aluat bun de intins, care se lasa la crescut la loc cald si ferit de curent.
Gemul pentru umplutura poate folosit simplu sau amestecat cu nuci date prin masina de tocat nuca. Se mai pot umple si cu crema de ciocolata finetti.
Se fac bile din coca, se intind si se taie in 8 triunghiuri care se umplu; se ruleaza de la baza spre varf.
Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se ung cu ou, se mai lasa la crescut 15-20 minute si apoi se coc la foc mediu timp de 25-30 de minute.
Sursa
Sursa foto
Ingrediente:
– 500 g faina
– 200 ml lapte
– 100 ml ulei
– 2 oua+ 1 ou
de uns pe deasupra
– 4 linguri de zahar
– 50 g drojdie
– vanilie
In laptele usor incalzit se adauga drojdia, zaharul, uleiul si se amesteca bine pana se topeste zaharul.
Se adauga ouale si apoi faina treptat, amestecand.Se framanta bine si se obtine un aluat bun de intins, care se lasa la crescut la loc cald si ferit de curent.
Gemul pentru umplutura poate folosit simplu sau amestecat cu nuci date prin masina de tocat nuca.
Se mai pot umple si cu crema de ciocolata finetti.
Se fac bile din coca, se intind si se taie in 8 triunghiuri care se umplu; se ruleaza de la baza spre varf.
Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se ung cu ou, se mai lasa la crescut 15-20 minute si apoi se coc la foc mediu timp de 25-30 de minute.
Sursa Sursa foto Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament
Citeste si: Cum a fost surprinsă Meghan Markle după ce au apărut primele zvonuri legate de un divorț iminent între ea și printul Harry- radioimpuls.ro