Cornulețe fragede cu rahat. Rețeta clasică


Cornulețe fragede cu rahat. Rețeta clasică

Cornulețele fragede cu rahat se numără printre deserturile preferate ale copilăriei. Iată rețeta clasică, pe care o făceau bunicile noastre.


In articol:

Vreți să-i surprindeți ce pei dragi cu o rețetă delicioasă? Cornulețele cu rahat sunt perfecte! Fragede, aromate și tăvălite prin mult zahăr pudră, acestea vor fi savurate cu mare plăcere de toată lumea.

Cornulețele cu rahat, desertul aromat al copilăriei

Cu siguranță vă aduceți aminte de minunatele cornulețe gătite de bunicile sau de mamele dumneavoastră. Ca să le preparați exact așa cum le făceau femeile înainte, trebuie neapărat să folosiți untură. Aceasta face ca aluatul să fie fraged, iar cornulețele să iasă perfecte.

În plus, tot datorită unturii, cornulețele rămân moi pentru mai mult timp. Nimeni nu vrea să mănânce acest desert dacă se întărește aluatul.

Dacă nu aveți cum să faceți rost de untură, o puteți înlocui cu unt, dar rezultatul nu va fi același. Din ingredientele pe care o să le găsiți mai jos, o să vă iasă aproximativ 50 de cornulețe. Depinde și cât de mari le faceți.

  • 250 gr untură de porc (sau 200 g de unt, la temperatura camerei)
  • 250 gr iaurt cremos
  • un sfert de linguriță de sare
  • 50 gr zahăr
  • 10 gr praf de copt
  • 500-550 gr făină
  • doua lingurițe esență de vanilie
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie (pentru a tăvăli cornulețele la final)
  • 500 g rahat, pentru umplutura cornulețelor

Cum se prepară cornulețele cu rahat

Într-un vas, amestecați bine untura cu zahărul și cu un sfert de linguriță de sare. În iaurt, dizolvați praful de copt, după care îl adăugați peste compoziția de untură.

După ce ați omogenizat aceste ingrediente, începeți să adăugați făină, puțin câte puțin, în timp ce frământați. La final, trebuie să obțineți un aluat care să nu se lipească de mâini.

Când este gata, adăugați și esența de vanilie, îl înveliți în folie alimentară și îl băgați la frigider, pentru cel puțin o oră.

Ca să nu vă plictisiți, în acest timp puteți să tăiați rahatul în cuburi. Fiind lipicios, acesta va îngreuna procesul de tăiere, pentru că rămâne de lama cuțitului. Ca să evitați acest lucru, treceți lama prin zahăr, de fiecare dată înainte de a tăia rahatul. După ce aluatul s-a răcit, îl întindeți pe masă, pe care înainte ați presărat făină din belșug.

Aveți grijă ca foile să fie destul de subțiri. După aceea, decupați din aluat triunghiuri. La baza fiecărui triunghi veți pune câte un cubuleț de rahat. Apoi rulați aluatul spre vârful triunghiului.

 

Puneți cornulețele astfel obținute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pe care o băgați în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 25 de minute.

Când sunt coapte, le scoateți din tavă și le treceți prin zahărul pudră, cât sunt încă fierbinți. Cornulețele pot fi ținute în cutii metalice. Acestea vor fi din ce în ce mai fragede, odată cu trecerea timpului.


Abonează-te pe

Citește și:

„La mine e mai greu”. Jador, dezvăluiri despre motivul pentru care nu își dorește să devină tată

Alina Sorescu are un nou iubit!!? Ce cadou romantic a primit în plin divorț

„Am reluat statul în chirie”. Cum a ajuns să trăiască Otilia Bilionera după ce fostul impresar i-a luat totul

Nicolae Guță, gest emoționant pentru unul dintre copiii săi! Cum a apărut acesta în public

Stirile Kanal D, lider de piata la nivelul intregii tari si pe publicul Comercial

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Anamaria Prodan a recunoscut totul! Ce spune impresara despre viața sa amoroasă
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri