Cornulețe fragede cu nucă și bezea. Rețeta simplă, delicioasă și ușor de pregătit

Cornulețe fragede cu nucă și bezea. Rețeta simplă, delicioasă și ușor de pregătit
Cornulețe fragede cu nucă și bezea. Rețeta simplă, delicioasă și ușor de pregătit

Află din rândurile următoare cum să prepari cea mai bună rețetă de cornulețe cu nucă și bezea.

Cornulețele făcut în casă sunt pentru mulți dintre noi dulciurile copilăriei, care ne aduc aminte cu drag de perioada în care bunica ne pregătea preparate delicioase și ne spunea povești la gura sobei.

Cu toate acestea, rețeta de cornulețe poate fi adaptată la zilele noastre. Vă prezentăm astăzi o rețetă modernă de cornulețe fragede cu nucă și bezea, delicioase și ușor de pregătit.

Rețetă de cornulețe cu nucă și bezea

Citește și: Rețeta de cornulețe cu untură și umplutură de gem de prune, nucă și vișine a Annei Lesko. „Nu trebuie să se răcească prea mult, pentru că după nu se mai lipește zahărul pudră.”

Cornulețe fragede cu nucă și bezea. Rețeta simplă, delicioasă și ușor de pregătit
Cornulețe fragede cu nucă și bezea. Rețeta simplă, delicioasă și ușor de pregătit[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cornulețe cu gem și brânză sărată, rețeta pregătită de Geta Sterp „Peste cele cu brânză am presărat și niște cașcaval mărunțit”

Ingrediente:

Pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 g untură (la temperatura camerei);
  • 100 g zahăr pudră;
  • 2 gălbenușuri;
  • 200 g smântână;
  • 500 g făină;
  • 1 praf de sare;
  • 1 pliculeț praf de copt.

Pentru umplutură avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 g nucă măcinată;
  • 200 g zahăr;
  • coaja răzuită de la o lămâie;
  • 3 albușuri;
  • un praf de sare;
  • o linguriță extract de vanilie.

În plus, mai avem nevoie de următoarele ingrediente:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

  • 50 g unt pentru a unge foile;
  • zahăr pudră pentru pudrat.

Mod de preparare:

Prima dată vom pregăti aluatul. Într-un bol mare, adaugăm untura cu zahărul pudră. Mixăm până când se topește zahărul și devine o cremă pufoasă. Ulterior, adăugăm gălbenușurile și amestecăm bine. După ce am obținut o compoziție omogenă, incorporăm smântâna și un praf de sare.

Treptat, adăugăm făina amestecatu cu praful de copt.

Frământăm aluatul obținut până când devine omogen și nelipicios. Acum, aluatul obținut trebuie înfășurat într-o folie alimentară și ținut la frigider timp de 30 de minute.

Între timp, ne apucăm de umplutură. Pentru umplutură, prima dată trebuie să batem albușurile cu praful de sare până când obținem o bezea lejeră. Ulterior, adăugăm treptat zahărul și continuăm să batem până când bezeaua este fermă și lucioasă, iar zahărul este complet topit.

Apoi, tot ce ne mai rămâne de făcut este să incorporăm nuca măcinată, coaja de lămâie și să amestecăm cu ajutorul unei spatule din silicon, până când obținem o compoziție omogenă.

Acum, pentru a asambla cornulețele, trebuie să împărțim aluatul în mai multe bile și să întindem fiecare bilă astfel încât să obținem un cerc subțire. Ulterior, tăiem cercul în triunghiuri. Cu ajutorul unei lingurițe, punem umplutura la baza fiecărui triunghi, iar apoi rulăm spre vârf, formând cornulețele.

Cornulețele se așază pe hârtia de copt unsă în prealabil cu unt topit, iar apoi se pun la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se coc timp de 15-20 de minute, până când devin aurii. Pe deasupra se pudrează cu zahăr pudră.

De ce să folosești untură

Cornulețe fragede cu nucă și bezea. Rețeta simplă, delicioasă și ușor de pregătit
Cornulețe fragede cu nucă și bezea. Rețeta simplă, delicioasă și ușor de pregătit[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Untura este un ingredient esențial în procesul de preparare al cornulețelor. Aceasta are numeroase beneficii asupra aluatului, care țin de textura și gustul final al cornulețelor.

Astfel, cu ajutorul unturii vom obține o textură mai fragedă și un gust mai autentic. Mai mult decât atât, costurile de producție vor fi mai mici, deoarece untura este mai ieftină decât untul. De asemenea, un alt avantaj pe care folosirea unturii îl are este efectul său asupra sănătății. Untura conține acizi grași monosaturați, care sunt benefici pentru sănătate.

Cu ce poți înlocui ingredientele dacă nu le ai pe toate în casă

Cornulețe fragede cu nucă și bezea. Rețeta simplă, delicioasă și ușor de pregătit
Cornulețe fragede cu nucă și bezea. Rețeta simplă, delicioasă și ușor de pregătit[Sursa foto: freepik]

În cazul în care nu dispui de toate ingredientele menționate anterior, trebuie să știi că poți apela cu încredere la înlocuitori.

Astfel, untura poate fi înlocuită cu untul sau cu margarina. De asemenea, smântâna poate fi înlocuită cu iaurt sau cu chefir. În ceea ce privește iaurtul, acesta este un înlocuitor excelent pentru smântână, mai ales dacă optezi pentru o textură mai grasă. Dacă alegi totuși să folosești chefir, trebuie să știi că textura finală poate fi ușor modificată.

În cazul umpluturii, nucile pot fi înlocuite cu alune, migdale sau fistic măcinat. De asemenea, în locul zahărului, poți folosi miere, însă aceasta va schimba puțin textura și gustul.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

5 rețete delicioase de sosuri cu ulei de măsline pe care trebuie să le încercați

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies