Daca ti-e pofta de desertul copilariei, incearca aceasta reteta de cornulete cu gem.
Ingrediente:
20 g drojdie
4 linguri de lapte
4 lingurite de zahar
160 g unt
3 galbenusuri
faina cat cuprinde
un praf de sare
Preparare:
Se face o plamadeala din drojdie, lapte cald (nu fierbinte), zahar si 4 linguri de faina.
Se lasa sa creasca la cald. In acest timp se freaca untul cu galbenusurile si cu un praf de sare. Se amestca cu plamadeala si apoi se adauga faina cat cuprinde ca sa avem un aluat mai moale. Se framanta bine.
Se intinde pe masa de lucru presarata cu faina o foaie de 1/2 cm grosime si se taie triunghiuri care se umplu cu marmelada sau cu nuca si se rasucesc.
Se ung cu ou si se coc la foc potrivit.
Sant tare fragede. Daca eventual ati pus prea multa faina si aluatul a iesit prea vartos se mai poate adauga putina untura si se mai framanta pana isi revine aluatul.
Sursa
Ingrediente:
20 g drojdie
4 linguri de lapte
4 lingurite de zahar
160 g unt
3 galbenusuri
faina cat cuprinde
un praf de sare
Preparare:
Se face o plamadeala din
drojdie, lapte cald (nu fierbinte), zahar si 4 linguri de faina. Se lasa sa creasca la cald. In acest timp se freaca untul cu galbenusurile si cu un praf de sare. Se amestca cu plamadeala si apoi se adauga faina cat cuprinde ca sa avem un aluat mai moale. Se framanta bine.
Se intinde pe masa de lucru presarata cu faina o foaie de 1/2 cm grosime si se taie triunghiuri care se umplu cu marmelada sau cu nuca si se rasucesc.
Se ung cu ou si se coc la foc potrivit.
Sant tare fragede. Daca eventual ati pus prea multa faina si aluatul a iesit prea vartos se mai poate adauga putina untura si se mai framanta pana isi revine aluatul.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro