Cocktail de pepene cu menta - un desert pentru primele zile de vara!

Cocktail de pepene cu menta - un desert pentru primele zile de vara!
Cocktail de pepene cu menta - un desert pentru primele zile de vara!

O idee delicioasa pentru un desert rapid, extrem de racoros si parfumat.

 

Ingrediente:
o sticla (750 ml) de vin rose
450 g pepene rosu, taiat cubulete, fara samburi
100 g zahar
o jumatate de cana de apa
8-10 frunze de menta proaspete, plus alte cateva pentru decor, dupa preferinta
60 ml suc proaspat stors de lamaie
Mod de preparare:
Vinul se toarna intr-o tavita pentru cuburi de gheata si se da la
congelator pentru 6 ore. Ideal ar fi sa se lase la congelator peste noapte.
Pe o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt, se pun cuburile de pepene, avand grija sa nu se atinga unele de altele. Se dau si ele la congelator 2 ore. Se transfera apoi intr-o punga si se intorc in cogelator.
Se pregateste siropul de menta.
Zaharul se amesteca bine cu apa intr-o craticioara, la foc mediu, pana se formeaza un sirop. Se adauga menta si se da in clocot. Cand a inceput sa fiarba, se opreste focul si se lasa sa se aseze 15 minute.
Cand s-a racit, siropul se strecoara si se inlatura frunzele de menta. Se raceste complet, la temperatura cemerei, apoi se da la rece.
Cuburile de vin, siropul de menta, cuburile de pepene si zeama de lamaie se pun in blender si se amesteca pana cand capata o consistenta cremoasa,
dar “cu ace”. Se imparte apoi in pahare de sampanie sau in cupe de inghetata, se decoreaza cu frunze proaspte de menta si se serveste rece.
Sursa

Ingrediente:

o sticla (750 ml) de vin rose
450 g pepene rosu, taiat cubulete, fara samburi
100 g zahar
o jumatate de cana de apa
8-10 frunze de menta proaspete, plus alte cateva pentru decor, dupa preferinta
60 ml suc proaspat stors de lamaie

Mod de preparare:

Vinul se toarna intr-o

tavita pentru cuburi de gheata si se da la congelator pentru 6 ore. Ideal ar fi sa se lase la congelator peste noapte.

Pe o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt, se pun cuburile de pepene, avand grija sa nu se atinga unele de altele. Se dau si ele la congelator 2 ore. Se transfera apoi intr-o punga si se intorc in cogelator.

Se pregateste siropul de menta.
Zaharul se amesteca bine cu apa intr-o craticioara, la foc mediu, pana se formeaza un sirop. Se adauga menta si se da in clocot. Cand a inceput sa fiarba, se opreste focul si se lasa sa se aseze 15 minute.

Cand s-a racit, siropul se strecoara si se inlatura frunzele de menta. Se raceste complet, la temperatura cemerei, apoi se da la rece.

Cuburile de vin, siropul de menta, cuburile de pepene si zeama de lamaie se pun in blender si se amesteca pana cand capata o consistenta cremoasa, dar “cu ace”.
Se imparte apoi in pahare de sampanie sau in cupe de inghetata, se decoreaza cu frunze proaspte de menta si se serveste rece.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Lasagna cu ton, zucchini și brânză, rețeta pregătită de Andreea Bălan. Artista a dezvăluit cum pregătește un preparat sănătos. “Ce bine arată! Delicios!”

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Victor Dorobanțu, roman care joacă în “Wednesday", vorbește în premieră despre iubita sa: “M-a abordat ea pe mine, pe social media”. Cum sărbătoresc de Ziua Îndrăgostiților

VIDEO Ce a făcut-o pe Carmen de la Sălciua să reacţioneze dur: "Se face extraordinar de mult circ". Artista și-a pierdut cumpătul când a văzut cu ce se confruntă

Cine se temea pentru viața Alinei Sorescu: „Fata asta o să ajungă ca Mădălina Manole”

Iasmina și Moldo vor merge la primul date! Aflați cum va decurge întâlnirea celor doi concurenți, într-un cadru romantic și ce se va întâmpla în Casa iubirii, sâmbătă, 15 februarie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Andreea a fost găsită moartă în casă, la 30 de ani. Înainte de tragedie, românca a mers la spital și acuza amețeli și dureri de cap. Care a fost, de fapt, cauza morții


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies