Cocktail de pepene cu menta - un desert pentru primele zile de vara!

Cocktail de pepene cu menta - un desert pentru primele zile de vara!
Cocktail de pepene cu menta - un desert pentru primele zile de vara!

O idee delicioasa pentru un desert rapid, extrem de racoros si parfumat.

 

Ingrediente:
o sticla (750 ml) de vin rose
450 g pepene rosu, taiat cubulete, fara samburi
100 g zahar
o jumatate de cana de apa
8-10 frunze de menta proaspete, plus alte cateva pentru decor, dupa preferinta
60 ml suc proaspat stors de lamaie
Mod de preparare:
Vinul se toarna intr-o tavita pentru cuburi de gheata si se da la congelator pentru 6 ore. Ideal ar fi sa se lase la congelator peste noapte.
Pe o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt, se pun cuburile de pepene, avand grija sa nu se atinga unele de altele.
Se dau si ele la congelator 2 ore. Se transfera apoi intr-o punga si se intorc in cogelator.
Se pregateste siropul de menta. Zaharul se amesteca bine cu apa intr-o craticioara, la foc mediu, pana se formeaza un sirop. Se adauga menta si se da in clocot. Cand a inceput sa fiarba, se opreste focul si se lasa sa se aseze 15 minute.
Cand s-a racit, siropul se strecoara si se inlatura frunzele de menta.
Se raceste complet, la temperatura cemerei, apoi se da la rece.
Cuburile de vin, siropul de menta, cuburile de pepene si zeama de lamaie se pun in blender si se amesteca pana cand capata o consistenta cremoasa, dar “cu ace”. Se imparte apoi in pahare de sampanie sau in cupe de inghetata, se decoreaza cu frunze proaspte de menta si se serveste rece.
Sursa

Ingrediente:

o sticla (750 ml) de vin rose
450 g pepene rosu, taiat cubulete, fara samburi
100

g zahar
o jumatate de cana de apa
8-10 frunze de menta proaspete, plus alte cateva pentru decor, dupa preferinta
60 ml suc proaspat stors de lamaie

Mod de preparare:

Vinul se toarna intr-o tavita pentru cuburi de gheata si se da la congelator pentru 6 ore. Ideal ar fi sa se lase la congelator peste noapte.

Pe o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt, se pun cuburile de pepene, avand grija sa nu se atinga unele de altele.
Se dau si ele la congelator 2 ore. Se transfera apoi intr-o punga si se intorc in cogelator.

Se pregateste siropul de menta. Zaharul se amesteca bine cu apa intr-o craticioara, la foc mediu, pana se formeaza un sirop. Se adauga menta si se da in clocot. Cand a inceput sa fiarba, se opreste focul si se lasa sa se aseze 15 minute.

Cand s-a racit, siropul se strecoara si se inlatura frunzele de menta.
Se raceste complet, la temperatura cemerei, apoi se da la rece.

Cuburile de vin, siropul de menta, cuburile de pepene si zeama de lamaie se pun in blender si se amesteca pana cand capata o consistenta cremoasa, dar “cu ace”. Se imparte apoi in pahare de sampanie sau in cupe de inghetata, se decoreaza cu frunze proaspte de menta si se serveste rece.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Durere resimțită și astăzi, după pierderea artistei Denisa Răducu! În urmă cu doar o zi, aceasta ar fi împlinit vârsta de 36 de ani, iar familia a transmis un mesaj pe măsură: "Îți simțim lipsa în fiecare zi!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Un fost concurent din Casa Iubirii îl acuză dur pe Moldo și îi dă TERMEN LIMITĂ: "Cum vine treaba asta? Te asigur că o să te...". Un alt concurent este martor la cele întâmplate. Cum s-a ajuns aici și DE CE a recurs la acest gest, știind că o să fie prins

Moment emoționant între mama Geta și soția lui Iancu Sterp, Denisa! Cei doi i-au făcut o scurtă vizită înainte de a merge la controlul bebelușului: "Să vedem ce vrea să facă băiețelul, mai stă sau vine?"

Surpriză de proporții în “Casa iubirii”. Cine a fost desemnat favoritul săptămânii în gala de duminică: „E o glumă?”

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies