Coastele de porc la cuptor sunt foarte gustoase, dar coastele de porc in crusta de miere cu mustar sunt un deliciu.
Ingrediente:
– 1,5-2 kg coaste de porc (bucata intreaga, nu transata)
– 3 linguri de miere
– 250 ml vin alb sec
– 4-5 catei de usturoi
– 2 linguri ulei de masline
– 2-3 linguri mustar de calitate (Dijon)
– sare, piper, cimbru
Coastele de porc nu se despart, doar se cresteaza pe langa os. Carnea se spala, se da cu sare, se pipereaza, se presara cu cimbru si se unge cu ulei de masline. Se cresteaza din loc in loc si se impaneaza cu usturoi taiat in fasii. Se da la rece pentru 2-3 ore.
Se aseaza apoi intr-o tava, se adauga vinul si inca o lingura de ulei si se da la cuptorul incins la circa 150 grade pentru o ora si jumatate.
Se stropeste din cand in cand cu sosul din tava.
Se amesteca mierea cu mustarul, iar cu pasta obtinuta se ung coastele de porc. Se mai lasa la cuptor circa 1 ora pana prind o crusta crocanta, rumena, cand se taie si se aseaza pe platou cu garnitura de cartofi si salata asortata sau muraturi, in functie de anotimp.
Ingrediente:
– 1,5-2 kg coaste de porc (bucata intreaga, nu transata)
– 3 linguri de miere
– 250 ml vin alb sec
– 4-5 catei de usturoi
– 2 linguri ulei de masline
– 2-3 linguri mustar de calitate (Dijon)
– sare, piper, cimbru
Coastele de porc nu se despart, doar se cresteaza pe langa os.
Carnea se spala, se da cu sare, se pipereaza, se presara cu cimbru si se unge cu ulei de masline. Se cresteaza din loc in loc si se impaneaza cu usturoi taiat in fasii. Se da la rece pentru 2-3 ore.
Se aseaza apoi intr-o tava, se adauga vinul si inca o lingura de ulei si se da la cuptorul incins la circa 150 grade pentru o ora si jumatate.
Se stropeste din cand in cand cu sosul din tava.
Se amesteca mierea cu mustarul, iar cu pasta obtinuta se ung coastele de porc. Se mai lasa la cuptor circa 1 ora pana prind o crusta crocanta, rumena, cand se taie si se aseaza pe platou cu garnitura de cartofi si salata asortata sau muraturi, in functie de anotimp.
Sursa:
Curademiere.ro