Clatite dupa reteta bunicii! Domne, cat sunt de bune

Clatite dupa reteta bunicii! Domne, cat sunt de bune
Clatite dupa reteta bunicii! Domne, cat sunt de bune

Vrei sa faci cele mai delicioase clatite din lume? Este foarte simplu, daca urmezi reteta bunicii.

Ingrediente:

12 linguri pline cu faina
o jumatate de drojdie (12.5 gr)
3 oua
125 ml lapte ptr maia
2 prafuri de sare
5 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
coaja de la 1/2 lamaie razuita
lapte sau apa minerala
100 ml ulei

Preparare:

Punem intr-un vas faina, in mijlocul ei facem o scobitura. Incalzim 125 ml lapte la care adaugam 2 prafuri de sare, si 2 linguir de zahar si drojdia. Se amesteca bine pana drojdia se dizolva apoi se pune in scobitura facuta, si se amesteca cu putina faina pana se obtine o maia mai grosuta. Se acopera si se lasa la dospit cca. 15 minute. Se adauga restul de zahar, zaharul vanilat, coaja rasa de la 1/2lamaie si cele 3 oua.

Se amesteca adaugand treptat cate un pic de lapte(sau apa minerala)pana se omogenizeaza bine si nu raman cocoloase. In acest moment punem mai multa cantitate de lapte obtinand o compozitie nici foarte fluida dar nici vascoasa. In aceasta compozitie punem 100 ml ulei amestecam bine si punem tigaia la incins.

La prima clatita punem in tigaie un strop de ulei si cand e bine incinsa punem un polonic mai mic din aceasta compozitie(cca 100 ml sa zicem, dar asta depinde si de tigaia fiecaruia ce diametru are)sucind tigaia in stanga si dreapta pentru ca aceasta compozitie sa acopere fundul
tigaii. Se pune inapoi la copt pe flacara si cand vedem ca marginile se desprind usor intoarcem clatita in tigaie.

Eu de obicei le intorc cu un cutit ce are varful rotunjit si mai lat, sau cu o lopatica de lemn le lasam sa coaca si pe aceasta parte si apoi o turnam intr-o farfurie intinsa.

Asezam din nou tigaia la incins si de aceasta data NU MAI PUNEM ULEI ci doar compozitia de clatita o turnam in tigaia incinsa.
( Din acest motiv am spus ca in compozitie punem ulei, in acest fel nu se mai face fumul acela mare in bucatarie cand punem uleiul in tigaia incinsa) Coacem si urmatoarea clatita dupa procedeul de mai sus si continuam tot asa pana terminam toata compozitia preparata.

Clatitele le putem umple dupa bunul nostru plac cu diferite umpluturi ca de exemplu cu dulceata de capsuni, piersici, finetti, branza dulce cu ou si vanilie, le rulam si avem delicioasele clatite.


Fiind facute cu drojdie acestea nu se vor usca si intari asa de repede ca si clatitele facute fara drojdie.

Sursa



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Irina Columbeanu, apariție alături de mama ei, într-un avion privat. Cât costă geanta pe care o purta

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Ce a apărut în locul in care Mălina Guler și-a dat ultima suflare. Ipoteze șocante circulă pe internet: „Ar fi căzut 15-20 de persoane din acel bloc… au mai murit 3”

Edi, primele declarații după ce a fost eliminat din „Casa Iubirii”! CE A PUTUT să spună fostul concurent despre Moldo și Dorobanțu abia după ce a plecat acasă: „O să rămân în relații bune cu amândoi probabil. Nu am rămas certat cu nimeni”

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

EXCLUSIV INTERVIU Alina Sorescu, pregătită să o ia de la zero în 2026! Artista ne-a dezvăluit unde își va petrece sărbătorile!

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies