Ciupercile reprezinta o varianta sanatoasa pentru Postul Pastelui. Ele contin in proportii variabile in functie de specie: potasiu, fosfor, cupru, seleniu, zinc, vitamina D, vitamine din complexul B, fier, calciu.
Ingrediente:
1 kg ciuperci de padure
o ceapa mare
100 gr ulei
sare
piper
usturoi
o lingura de faina
Cum se prepara
Ciupercile de padure, spalate, se curata si se taie in felii subtiri. Se calesc in 100 gr ulei, aproximativ 5 minute, alaturi de ceapa taiata marunt.
Se acopera cu un capac si se lasa la inabusit, adaugandu-se din cand in cand putina apa, pana se fierb ciupercile (20 minute). Dupa ce s-au fiert bine, se presara o lingura de faina, sare, piper, usturoi, dupa gust. Se fierbe tot amestecul pana se ingroasa compozitia. Se servesc cu mamaliguta calda sau cu paine, dupa preferinta.