CITEȘTE: Cât timp se fierbe supa de pui


Află cât timp se fierbe supa de pui.


In articol:

Supa de pui se prepară din carne de pui și zarzavaturi din belșug. Spatele, gâtul și aripile de pui sunt recomandate, nu pieptul sau pulpa întreagă.

Pieptul nu prea are gust în supă, iar pulpa este prea mare.

Legumele care se pun adesea în supa de pui sunt: morcovii, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul, țelina, ceapa și opțional o roșie pentru culoare.

Când este gata, se adaugă frunze proaspete de pătrunjel verde.

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se ia cătina cu miere. Beneficiile cătinei

Beneficiile supei de pui

O supă caldă este ca un adevărat medicament pentru răceală. Cercetătorii au demonstrat că supa de pui este extrem de benefică în acest caz, în special pentru scăderea temperaturii, reducerea frisoanelor sau îmbunătățirea respirației.

Citeste si: Micul dejun care regleaza glicemia: cum sa iti incepi sanatos ziua

Supa de pui conţine numeroase ingrediente, care aduc un aport semnificativ de vitamine și minerale în organism:

- morcovii conţin un antioxidant puternic, beta- caroten;

-  ceapa este o sursă importantă de fibre prebiotice care ajută tractul gastrointestinal și conține antioxidanţi cu proprietăţi antibacteriene;

- proteina din carnea de pui creează senzaţia de saţietate şi datorită aminoacidului triptofan, din componența sa, produce serotonină;

- conține numeroase minerale cum ar fi sodiul și potasiul, cu rol în menţinerea echilibrului electroliţilor

- este o sursă importantă de hidratare.

 

Citeste si: Smoothie-ul verde pentru sanatatea creierului pe care ar trebui sa il bei zilnic

Cât timp se fierbe supa de pui

Pentru a prepara o supă de pui, veți avea nevoie de aproximativ 40-50 de minute:

- carnea de pui se fierbe aproximativ 20-25 de minute;

- se adaugă legumele și se mai lasă 15-20 de minute pe foc;

- la final, se adaugă fidea și se mai lasă încă 5 minute la fiert

Dacă legumele sunt prefierte sau preparate în prealabil la cuptor, timpul de fierbere scade la 30-35 minute.

„Legumele se bagă puţin la cuptor, cu un strop de ulei de măsline extra virgin, înainte de a fi adăugate în supă. Dacă le coaceţi, legumele vor avea o aromă mult mai bună şi o culoare mai frumoasă“, a precizat celebrul chef australian Maggie Beer.

Citeste si: CITEȘTE: 4 feluri de mâncăruri sănătoase pe care să le faci din soia. Sunt nelipsite în timpul postului

În cazul în care folosiți pentru supă un pui de țară cu carnea mai tare, timpul de fierbere se ridică la o oră sau chiar mai mult.

„Alegeţi un pui „mai bătrân“ şi „mai sănătos“, bazându-vă pe zicala „găina bătrână face ciorba bună". Un pui mai bătrân are o carne mai gustoasă. Şi mai important este să fie pe cât posibil crescut în mod natural”, adaugă cheful.

Foarte important este ca supa de pui sa fie gătită la foc moderat, altfel își va pierde din gust.

„Focul trebuie să fie modera şi nu trebuie ca supa să dea în fiert din acelaşi motiv: îşi pierde savoarea. Carnea o să se întărească şi va deveni aţoasă dacă supa atinge punctul maxim de fierbere. În schimb, dacă este menţinută la foc moderat, nu-şi va pierde savoarea“, explică Maggie Beer.

Cât timp se fierbe supa de pui

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe fasolea boabe. Ce beneficii are fasolea

Rețetă tradițională de supă de pui cu tăiței

Ingrediente

- spate si gat de pui

- 2 morcovi

- ¼ de țelină

- 1 ardei mic

- 1 ceapă

½ legătură de pătrunjel verde

- sare

- 1 vârf de ardei iute

- tăieței de casă făcuți din 2 ouă

Citeste si: DESCOPERĂ: Rutina de dimineață pentru o zi productivă și plină de zâmbete

Mod de preparare

„Pregătim o oală în care punem 3 litri de apă. Când apa este călduță, adăugăm spatele de pui, lăsăm totul să fiarbă. Adunăm spuma de câte ori este nevoie.

Ștergem marginile oalei cu un șervet curat, apoi reducem focul la minim.

Adăugăm ardeiul iute și punem și țelina, ceapa,  ardeiul gras și morcovul.

Punem și o linguriță de sare, apoi lăsăm totul să fiarbă la foc mic. Dacă supa fierbe la foc minim, cu capacul pus, zeama va fi limpede și frumoasă.

Verificăm supa peste o oră. Trebuie ca legumele si carnea să fie fierte.

Adăugăm acum și tăiețeii, plus câteva boabe de piper. Mai lăsăm sa fiarbă timp de 4-5 minute.

Oprim focul și presărăm deasupra puțină verdeață tăiată mărunt."- Gina Bradea.

Citeste si: CITEȘTE: 4 feluri de mâncăruri sănătoase pe care să le faci din soia. Sunt nelipsite în timpul postului


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe zarzavatul

Tragedie în showbiz! Copilul cântăreței a fost declarat MORT!

CITEȘTE: Cât timp se fierbe fasolea boabe. Ce beneficii are fasolea

CITEȘTE: Cât timp fierbi sarmalele. Sfaturi pentru cele mai bune sarmale

DESCOPERĂ: Cât timp fierbe năutul. Ce beneficii are năutul

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminată la Bravo, ai stil! Celebrities 27 noiembrie 2021. Cum au arătat ţinutele concurentelor în gală

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri