Aceasta este celebra ciorba de burta fara foc, pe baza de ciuperci si legume care imita foarte bine traditionala ciorba romaneasca.
Ingrediente:
-500 g ciuperci pleurotus marinate
-rosii cherry 10-15 bucati
-1 bucata ardei rosu
-1 bucata mica ceapa rosie
-morcov ras
-pastarnac ras
-dovlecel
-1 leegatura patrunjel verde
-3-4 catei de usturoi
-piper macinat
-foi de dafin
-sare
-curry
-boia de ardei iute sau dulce
-1/2 lamaie pentru zeama sau otet balsamic
Smantana de caju:
-150 g caju hidratat
-apa folosita la marinata
Mod de preparare:
Ciupercile bine spalate se taie cubulete sau fasii si se marineaza in 500 ml apa
Apa care rezulta in urma strecurarii ciupercilor o transferam intr-un blender si adaugam caju-ul, procesam bine totul si obtinem baza semilichida (smantana) in care vom "scufunda" toate ingredientele.
Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament