Cine este preotul Constantin Necula. "Eu cred că femeia depăşeşte bărbatul. A te supune soțului nu înseamnă a-i admite toate mojiciile"

cine este preotul constantin necula
Cine este preotul Constantin Necula. "Eu cred că femeia depăşeşte bărbatul. A te supune soțului nu înseamnă a-i admite toate mojiciile"

Preotul Constantin Necula este unul dintre cei mai cunoscuți preoți de la noi din țară. Însă știați de premiile și distincțiile câștigate până în prezent?

Aflați din rândurile următoare cine este mai exact preotul Constantin Necula, care au fost pașii pe care i-a urmat pentru a ajunge unde se află astăzi, dar și ce anume a redactat cu mult drag, de-a lungul timpului. În plus, descoperiți și doar câteva dintre premiile pe care acesta a reușit să le câștige.

 

Cine este preotul Constantin Necula

Domnul Constantin Necula, pe numele său întreg, Constantin-Valer Necula, s-a născut pe data de 19 iulie, în Brașov. Prin urmare, în prezent are frumoasa vârstă de 51 de ani. Acesta a absolvit Colegiu de Științe ale Naturii „Emil Racoviță” din Brașov, dar și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna”, din Sibiu.

pe ce s-a specializat preotul constantin necula

Citeste si: De unde vine Sfânta Lumină de Paște și cum ajunge în casele noastre

Ce părere are preotul Constantin Necula despre familie

"Eu cred că femeia depăşeşte bărbatul. Când se mulţumeşte doar să-l egaleze îmi pare că pierde perspectiva. A te supune soțului nu înseamnă a-i admite toate mojiciile. Cum să fie egalitate când femeia naște, și bărbatul nu? Femeia este net superioară bărbatului.” “Există în epistola care se citește la cununie un verset care spune: << Iar femeia să se teamă de bărbat >>.

Acest lucru e valabil, însă, când bărbatul face pentru femeie ce-a făcut Hristos pentru biserică: s-a răstignit pentru ea.” “A-ți iubi soția înseamnă a schimba copilul, a spăla vasele. Chiar și dacă ești popă. Popa-i popă de la ușă încolo. În casă este părintele copiilor săi și soțul soției sale. Asta înseamnă, de fapt, a fi soțul cuiva, a-l însoți în toate. Din nefericire, cele mai frumoase lecții de însoțire le vezi pe patul de moarte.”
„A crește în familia ta înseamnă a te întări în valori comune. Putem sta 24 de ore în camere diferite, uitându-ne la alte emisiuni, citind alte cărți, mâncând altă mâncare, bând altă apă, dar bunurile comune sunt copiii.” “Sunt foarte întristat când aud că o familie, ca să nu divorțeze, face un copil. Copilul nu e bară de sudură. La capătul carierei este o prăpastie dacă aceasta nu s-a împlinit într-o dragoste.
Atunci când ne iubim soțiile și copiii, împlinim iubirea lui Hristos.”
a scris preotul Constantin Necula pe contul de Facebook.

Pe ce s-a specializat preotul Constantin Necula

Preotul Constantin Necula a avut parte de nenumărate reușite până în momentul de față, iar printre acestea se numără și faptul că a fost Duhovnic, încă din anul 1996, până în anul 2006, apoi pe o perioadă de 3 ani a fost Preparator universitar, începând din anul 1995 și terminând în anul 1998, dar a fost chiar și Asistent universitar, din anul 1998, până în

anul 2002.

În plus, preotul Constantin Necula a fost apoi pe o perioadă de 5 ani și Lector universitar, începând din anul 2002, până în anul 2007, a fost chiar și Îndrumător de practică pedagogică pentru redarea religiei, tot timp de 5 ani, însă într-o altă perioadă, începând din anul 2004, până în anul 2009.

În prezent, preotul Constantin Necula este doctor în teologie, încă din anul 2004, însă asta nu este tot.

Acesta este și Conferențiar universitar, de o perioadă lungă de timp, mai exact din anul 2007, prin urmare, chiar de 15 ani.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Preotul Constantin Necula ne încânta sufletul și mintea cu nenumăratele volume de predici, studii, dar și articole de omiletică și catehetică, cărți pentru copii dar și tineret, pe care acesta le-a redactat de-a lungul timpului. Acesta este colaborator cu articole și studii, în nenumărate publicații, atât de la noi din țară, cât și din străinătate.

Acesta a reușit să fie foarte popular printre oamenii creștini ortodocși, și nu numai atât, datorită conferințelor pe care le susține, dar și a interviurilor oferite în presă, atât în țară, cât și în afara țării, care nu sunt deloc puține la număr.

premii oferite preotului constantin necula

Citeste si: Pe ce dată pică Paștele în următorii 12 ani

 

Lucrări publicate de preotul Constantin Necula

Volume

Unul dintre cei mai cunoscuți și populari preoți de la noi din țară, Constantin Necula, a redactat mai mult de 50 de volume, iar printre acestea se numără și următoarele:

  • „CITIRE! Predici și meditații la Apostolul de peste an. Scrisori către Profesorii de Religie” (2017)
  • „Porțile Cerului. Cateheze radio-difuzate despre Sfintele Taine” (2016) 
  • „De ce ești trist, popor al Învierii? Predici la înmormântări și parastase” (2015)

Volume colective

În ceea ce privește volumele colective pe care prea-cunoscutul preot Constantin Necula, a binevoit să le redacteze pentru popor, acestea par a fi chiar în număr de 10, iar printre ele se numără și următoarele:

  • Preot Constantin NECULA și Preot Cristian MUNTEAN, „ Bucuria credinței- Dialoguri în cetate” (2017)
  • Pr. Constantin NECULA și Alexandru RUSU, „ Farmacia de cuvinte” (2014)
  • Pr. conf. univ. dr. Constantin NECULA și Pr. lect. univ. dr. Mihai IOSU, „ Tinerii și ispitele modernismului” (2008) 

Volume coordonate

Bineînțeles că datorită faptului că preotul Constantin Necula este și Lector universitar, acesta a redactat de-a lungul timpului și volume coordonate, nefiind puține la număr (în jur de 13), iar printre acestea se numără și următoarele:

Citește și: Ea este presupusa iubită a lui CRBL. Câți ani are și cu ce ocupă tânăra. Cei doi au fost surprinși împreună- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

  • Pr. conf. univ. dr. Constantin NECULA (editor). Pr. Dumitru Belu, „ Din domeniul Omileticii (2012)
  • Pr. Constantin NECULA (editor).  Ruth Torrent, „«Je» et «Moi», un Jeux dans le Mouvement” (2006)
  • Pr. lect. Mihai IOSU și Pr. lect. Constantin NECULA (coordonatori/editori), „ Spiridon Cândea- Studii și articole de Pastorală Ortodox ă” (2002)

lucrari publicate de preotul constantin necula

Citeste si: Constantin și Elena 2022. Tradițiile și superstițiile acestei sărbători

 

Premii oferite preotului Constantin Necula

Preotul Constantin Necula a câștigat de-a lungul timpului nenumărate premii, dar și distincții, datorită muncii depuse în teologie, dar și a implicării de care a dat dovadă.

Primul premiu câștigat de către acesta a fost „Certificatul și Medalia omagială „Gheorghe Lazăr- Întemeietorul învățământului superior în limba română”, acordat de Consiliul Local Avrig și Asociația Prietenii Avrigului, din Sibiu, în anul 2009, iar ultimul care este adus la cunoștință tuturor este cel de la finalul anului 2016, atunci când a primit Trofeul „Oamenii Timpului” 2016, la categoria „Diplomație Publică”, acordat la Gala „Oamenii Timpului”, de la Iași.

Întrebat în cadrul unui interviu: „ Aţi ajuns un reprezentant al Bisericii Ortodoxe foarte îndrăgit. Este credinţa un sacrificiu? Aţi avut momente în care v-aţi dorit să renunţaţi la această cale? ”, preotul Constantin Necula a răspuns: „ Păi cum altfel poate fi credinţa decât o Jertfă? O jertfă care izvorăşte din Jertfa cea Sfântă pe care tocmai o prăznuim zilele acestea. Credinţa este cruce. La pelerinul din mine, da, aş fi renunţat uneori. La cale, nu. Calea aceasta este demult în toate ale mele.

interviuri ale preotului constantin necula

Citeste si: Când poți să te împărtășești de Paște și care este semnificația acestui ritual



Citește și:

Arsuri la stomac – factori de risc, cauze și tratament

De unde vine Sfânta Lumină de Paște și cum ajunge în casele noastre

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies