Cine a inventat Google. „Povestea este practic un argument în favoarea cercetării pure. Nu am început să lucrăm gândindu-ne la un motor de căutare”


Google este o corporație americană internațională care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume, înființată în 1998 de doi doctoranzi de la Universitatea Stanford.


In articol:

Cine a fondat Google. Cu toate că motorul de căutare Google este cel mai cunoscut din întreaga lume, mulți nu știu cine se află în spatle acestei invenții care a schimbat complet fața internetului. Este vorba despre Larry Page și Sergey Brin, care s-au cunoscut în perioada în care erau doctoranzi la Universitatea Standford. Întâlnirea celor doi nu le-a schimbat doar viețile, ci și întreaga istorie a Internetului.

Citeste si: Cine a inventat pastele. „Dacă le combinăm la o masă și cu ce trebuie, pastele devin un aliment chiar sănătos”

Istoria Google

Cine a fondat Google

Cine a fondat Google

[Sursa foto: PixaBay]

Cine a fondat Google: Larry Page

La vârsta de 20 de ani, Larry Page făcea primii pași în a schimba compet fața internetului, conectându-ne pe toți cu informația așa cum nimeni nu o făcuse până la vremea respectivă. Larry Page s-a născut în anul 1973, în East Lansing, Michigan și încă de mic a avut o pasiune pentru computere.

Aceast interes pentru calculatoare l-a moștenit cu siguranță de la părinți, dat fiind faptul că tatăl lui era profesor de informatică la Michigan State University, iar mama sa preda programare la Lyman Briggs College.

Larry Page se află acum pe locul 8 în topul celor mai bogați oameni din întreaga lume, averea sa fiind estimată la peste 50 de miliarde de dolari.

„Povestea este practic un argument în favoarea cercetării pure. Nu am început să lucrăm gândindu-ne la un motor de căutare. Spre finalul lui 1995 am început să colectez link-uri de pe internet pentru că eu şi consilierul meu am decis că asta ar fi un lucru bun de făcut”, povestea la un moment dat Larry Page.

Citeste si: DESCOPERĂ: Casa de modă YVES SAINT LAURENT. Povestea designerului care a revoluționat istoria modei

Cine a fondat Google

Cine a fondat Google

[Sursa foto: PixaBay]

Cât despre viața persoanală, Larry Page nu a oferit niciodată prea multe detalii. Fondatorul Google este căsătorit cu Lucinda Southworth și împreună au doi copii. Aceștia locuiesc într-o casă eco în Palo Alto, însă în ultima perioadă de timp se pare că Larry Page a locuit în insula sa privată din Caraibe. Conform presei străine, acesta se confruntă cu o boală autoimună, numită tiroidă Hashimoto, care îi deteriorează corzile vocale și îl împiedică din a mai vorbi normal. Ultimul său interviu public a avut loc în anul 2014.

„Cred că există o componentă artistică importantă în ceea ce facem. Ca firmă de tehnologie, am încercat să accentuăm cu adevărat acest lucru”, a spus Larry Page, potrivit startupcafe.ro

„Vrem să realizăm o tehnologie pe care toată lumea o folosește cu plăcere și care să îi influențează pe toți. Vrem să creăm servicii și tehnologii frumoase, intuitive care sunt atât de utile încât oamenii le folosesc și de două ori pe zi. Cum e periuta de dinti. Nu sunt multe lucruri pe care oamenii le folosesc de doua ori pe zi”, a mai spus fondatorul Google.

Citeste si: Cine a inventat AVIONUL. Inventatorul a ratat șansa de a urma studiile la Universitatea Yale din cauza unui accident cumplit

Cine a fondat Google

Cine a fondat Google

[Sursa foto: PixaBay]

Cine a fondat Google: Sergey Brin

Sergey Brin s-a născut în anul 1973 în Rusia, însă s-a mutat împreună cu familia sa în America la vârsta de doar 6 ani, asta din cauza unor probleme financiare de la vremea respectivă. Tatăl acestuia a fost un renumit profesor de matematică la Universitatea din Maryland, iar mama sa a lucrat ca cercetător la NASA.

Fondatorul Google a fost căsătorit cu Anne Wojcicki și împreună au doi copii. Pentru că mama sa suferă de Parkinson, Sergey a donat nu mai puțin de 100 de milioane de dolari pentru cercetarea acestei boli. Fiind ereditară, Serghey are șanse reale de a îmbolnăvi.

Sergey Brin are câștiguri de peste 50 de miliarde de dolari.


Abonează-te pe

Citește și:

Istoria și evoluția machiajului din antichitate până în prezent

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Cine a inventat papanașii. „A salvat generații întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic”

Cum a luat naștere MATEMATICA. „Matematica este o limbă şi o ştiinţă”

Cine a inventat STILOUL. Inventatorul provenea dintr-o familie de boieri

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Se desființează pensiile speciale? Legea se află în Parlament
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri