Chifteluțe de orez și carne de pui servite cu sos de roșii cu usturoi. Mai crocante ca niciodată!

Chifteluțe de orez și carne de pui servite cu sos de roșii cu usturoi

Chifteluțele de orez și carne de pui servite cu sos de roșii cu usturoi se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de chifteluțe de orez și carne de pui servite cu sos de roșii cu usturoi.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase chifteluțe de orez și carne de pui servite cu sos de roșii cu usturoi, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Chifteluțe de orez și carne de pui servite cu sos de roșii cu usturoi

Rețeta delicioasă de chifteluțe de orez și carne de pui servite cu sos de roșii cu usturoi, absolut minunate, se prepară în doar 9 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de  Chifteluțe de orez și carne de pui servite cu sos de roșii cu usturoi  este de 30 de minute

Timp de preparare – o oră

Timp total – o oră ș i 30 de minute

Rețeta de  Chifteluțe de orez și carne de pui servite cu sos de roșii cu usturoi  este pentru 4 persoane

Citește și: Pizza cu mozzarella. Cum să o faci acasă ca un bucătar profesionist!

Ingrediente –  Chifteluțe de orez și carne de pui servite cu sos de roșii cu usturoi

Ingrediente pentru chifteluțe:

  • 500 de grame piept de pui mărunțit
  • 1 ceapă mică, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • O jumătate de cană de orez
  • Un sfert de cană pesmet
  • 1 ou
  • Sare și piper după gust
  • Ulei pentru prăjit

Ingrediente pentru sos de roșii cu usturoi:

  • 1 cutie de roșii în bulion (sau roșii proaspete tocate)
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust

Înainte de a începe prepararea acestora, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Chifteluțe de orez și carne de pui servite cu sos de roșii cu usturoi [Sursa foto: freepik]

Citește și: Avertismentul Salvamont pentru turiștii aflați pe munte: Este cod galben de vreme rea- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

Mod de preparare -  Chifteluțe de orez și carne de pui servite cu sos de roșii cu usturoi

  1. Într-un bol mare, combinați pieptul de pui mărunțit, ceapa tocată, usturoiul tocat, orezul, pesmetul și oul. Amestecați bine până la omogenizare.
  2. Adăugați sare și piper după gust și amestecați din nou.
  3. Formați chifteluțe mici, rotunde, cu diametrul de aproximativ 3 cm.
  4. Într-o tigaie adâncă, încălziți uleiul la foc mediu. Adăugați chifteluțele și prăjiți-le până devin aurii, timp de aproximativ 5-7 minute, întorcându-le pe fiecare parte.
  5. Într-o cratiță, încălziți uleiul la foc mediu. Adăugați usturoiul tocat și prăjiți-l până devine aurit.
  6. Adăugați roșiile și lăsați-le să fiarbă timp de aproximativ 10-15 minute, până sosul se îngroașă.
  7. Adăugați sare și piper după gust.
  8. Puneți chifteluțele într-un vas de servit și turnați sosul de roșii cu usturoi deasupra.
  9. Decorați cu o frunză de busuioc sau pătrunjel proaspăt tocat, după gust.

Chifteluțe de orez și carne de pui servite cu sos de roșii cu usturoi [Sursa foto: freepik]

Sfaturi pentru rețeta de Chifteluțe de orez și carne de pui servite cu sos de roșii cu usturoi  

  • Încercați să folosiți un orez ușor lipicios pentru a ajuta chifteluțele să se lege mai bine.
  • Este important să prăjiți chifteluțele într-o tigaie adâncă pentru a evita stropirea uleiului în timpul prăjirii.
  • Pentru a face chifteluțele mai pufoase, adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu în compoziția de chifteluțe.
  • Dacă doriți un sos de roșii mai cremos, puteți adăuga o lingură de smântână în sos
  • Pentru a economisi timp, puteți pregăti chifteluțele în avans și le puteți ține la frigider timp de până la o zi, apoi le puteți prăji când sunteți gata să le serviți.
  • Dacă aveți o tigaie antiaderentă, puteți renunța la adăugarea de ulei în timpul prăjirii chifteluțelor.
  • Dacă sosul de roșii este prea acru, puteți adăuga o lingură de zahăr pentru a reduce aciditatea.
  • Pentru a face sosul de roșii mai picant, puteți adăuga o linguriță de ardei iute tocat fin în timpul preparării.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Chifteluțe de orez și carne de pui servite cu sos de roșii cu usturoi [Sursa foto: freepik]

Citește și: Pizza cu mozzarella. Cum să o faci acasă ca un bucătar profesionist!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețetă de supă de ceapă. Secretul chefului Florin Dumitrescu pentru acest preparat

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Ion Drăgan, dezvăluiri emoționante despre suferințele lui din trecut și intervențiile despre care nu știa nimeni: „Dacă aș lega suferința, ar fi Coloana Infinitului.”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate