Chiftelute de cartofi! Cea mai simpla si gustoasa reteta de post!


Chiftelute de cartofi! Cea mai simpla si gustoasa reteta de post!

Aceasta reteta de chiftelute de cartofi te va cuceri inca de la prima preparare.

 

Ingrediente: 500 g cartofi, 2 cepe mijlocii, 100 ml ulei, 2 linguri faina, 1 lingurita supa de legume concentrata (sau 500 ml supa zarzavat), 1 lingura patrunjel verde tocat, 1 lingurita pasta de tomate,
3 catei usturoi, 1 varf de cutit piper macinat, sare, dupa gust, salata de rosii (vezi reteta), ardei copti (vezi reteta).
Mod de preparare: Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare, pana ce devin moi. Se curata de coaja, se pun intr-un vas si se zdrobesc (de preferat intr-o presa). Supa concentrata de legume se dizolva in apa fierbinte, se adauga patrunjelul verde, tocat, usturoiul zdrobit si pa^ta de tomate, dizolvata, in prealabil, in apa calduta. Ceapa se curata, se toaca marunt, se trece putin in ulei incins, pana ce devine galben-aurie. Se adauga, la cartofi, supa si ceapa, pregatite ca mai sus, se pun piper si sare, dupa gust.
Se amesteca si, din pasta obtinuta, se formeaza, cu ajutorul unei linguri, chiftelute care se prajesc intr-o tigaie, in care am pus restul de ulei incins, pana se rumenesc pe ambele parti. Se servesc cu salata de rosii sau ardei copti.
Sursa
Sursa foto

Ingrediente: 500 g cartofi, 2 cepe mijlocii, 100 ml ulei, 2 linguri faina, 1 lingurita supa de legume concentrata (sau 500 ml supa zarzavat), 1 lingura patrunjel verde tocat, 1 lingurita pasta de tomate,3 catei usturoi, 1 varf de cutit piper macinat, sare, dupa gust

Mod

de preparare: Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare, pana ce devin moi. Se curata de coaja, se pun intr-un vas si se zdrobesc (de preferat intr-o presa). Supa concentrata de legume se dizolva in apa fierbinte, se adauga patrunjelul verde, tocat, usturoiul zdrobit si pa^ta de tomate, dizolvata, in prealabil, in apa calduta. Ceapa se curata, se toaca marunt, se trece putin in ulei incins, pana ce devine galben-aurie.
Se adauga, la cartofi, supa si ceapa, pregatite ca mai sus, se pun piper si sare, dupa gust. Se amesteca si, din pasta obtinuta, se formeaza, cu ajutorul unei linguri, chiftelute care se prajesc intr-o tigaie, in care am pus restul de ulei incins, pana se rumenesc pe ambele parti. Se servesc cu salata de rosii sau ardei copti.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

„Am pierdut două sarcini”. Mirela Vaida, dezvăluiri cutremurătoare din viața personală

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

Istoria castelului Corvinilor, denumit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei

Cine este Jill Biden. Joe Biden: "Jill mi-a dat viața înapoi. M-a făcut să încep să cred că familia mea poate fi din nou întreagă”

Cum se face tortul trio cu ciocolată. E unul dintre cele mai fine deserturi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri