Chiftele marinate. O mâncare delicioasă cu o rețetă foarte simplă. Care este secretul


Chiftele marinate. Vorbim astăzi despre unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din bucătăria românescă. Iată secretele chifteluțelor marinate!


In articol:

    Chiftele marinate. De ce ai nevoie:

    • 500 g pulpă de porc
    • 200 g pesmet
    • 2 cartofi
    • 2 ouă
    • 2 cepe
    • 1felie de pâine
    • 1 căpățână de usturoi
    • piper roșu, boabe
    • 1 legatură pătrunjel verde-
    • Sare și piper
    • 500 ml suc de roșii
    • 200 g unt
    • 200 g făină
    • 200 ml smântână pentru gătit
    • Foi de dafin
    • Cimbru
    • 250 ml ulei de floarea soarelui

    Chiftele marinate

    Citeste si: Ceafa de porc. Adevărul despre această carne extrem de iubită de români. Mai consumi?

    Chiftele marinate. Cum se prepară:

    Într-un bol se amestecă carnea tocată cu pesmetul, cartofii răzuiți și bine scurși, ouăle, ceapa ușor călită, felia de pâine și usturoiul pisat.

    Se omogenizează bine compoziția, se formează chiftele și se rumenesc în ulei încins.

    Chiftele marinate

    Citeste si: Pesto de leurdă. Unul dintre cele mai savuroase sosuri. Ingredientul secret!

    Într-o cratiță, la foc mic, se pune la topit untul după care se adaugă făina și se amestecă pentru a nu se face cocoloașe.

    Chiftele marinate. Se adaugă, treptat, apă și se amestecă până se formează un sos ca o smântână, mai subțire.

    Citeste si: Mici la cuptor. Înlocuiește anul acesta tradiționalul grătar cu rețeta asta excelentă

    Chiftele marinate

    Se adaugă sucul de roșii, foile de dafin, sare și piper, apoi chiftelele și se mai lasă la fiert 10-15 minute.

    Chiftele marinate. Apoi se adaugă smântâna și se amestecă bine.

    Citeste si: Puiul de tara, singurul care isi pastreaza savoarea. Care e secretul

    La final, sau în timpul servirii, se adaugă pătrunjel verde, tocat și se decorează cu piper roșu, scrie a1.ro.


    Citește și:

    Rețeta de covrigei Brezel a Anei Pîrvulescu! Sunt extrem de simplu de pregătit

    Cele mai rapide și gusoase rețete de mic dejun. Bune de te lingi pe degete!

    Cum se face laptele de pasăre? Este cea mai bună prăjitură din lume!

    Cum se fac clătitele japoneze? Ingredientul secret de care ai nevoie se află în orice cămară!

    Andreea Tonciu, ceartă fără precedent cu Maurice Munteanu! Juratul a articulat-o dur! „Ești prost îmbrăcată”

    Clipul zilei pe KFETELE.RO

    DISTRIBUIE
    acest articol

    Pentru tine

    Povestea lui Radu, băiatul cu ochi de înger, care deși trăiește NU există

    Citește mai departe

    Te-ar putea interesa si...

    Parteneri
    Pentru tine
    Din Cooking
    Parteneri