Chef Orlando Zaharia dezvăluie secretul despre cum trebuie să fie pregătită burta de porc cu șorici. “Uleiul ajută să expandeze și mai mult.”

Chef Orlando Zaharia dezvăluie secretul despre cum trebuie să fie pregătită burta de porc cu șorici. “Uleiul ajută să expandeze și mai mult.”
Chef Orlando Zaharia dezvăluie secretul despre cum trebuie să fie pregătită burta de porc cu șorici. “Uleiul ajută să expandeze și mai mult.”

Burta de porc este combinația perfectă de piele crocantă și carne suculentă, un adevărat deliciu culinar care se află în topul preferințelor mai ales de Crăciun.

Este un preparat ideal pentru a fi încercat acasă. Acest fel de mâncare promite să cucerească toți iubitorii de carne. Chef Orlando Zaharia împărtășește secretele acestei rețete savuroase, pentru o experiență de neuitat.

Ingrediente

Chef Orlando Zaharia dezvăluie secretul despre cum trebuie sa fie pregătită burta de porc cu șorici[Sursa foto: freepik]

  • burta de porc
  • piper alb
  • piper negru
  • Peperoncino (ardei iute uscat)
  • foi dafin
  • borș
  • ulei

 Cel mai bun mod de a prepara burta de porc

Citește și: Chef Orlando Zaharia, sfaturi despre cum se prepară carnea medium, well done, rare. "Sunt mici sfaturi pe care pot eu să le dau."

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Secretul lui chef Orlando Zaharia pentru murături din legume proaspete. “E dulce, acrișor spre final.”

“Lansăm o nouă provocare. Eu împreună cu voi așteptăm Crăciunul, da? Și tot eu împreună cu voi o să încep o serie de preparate pe care eu consider că noi cu toții trebuie să le avem de Crăciun. Burta de porc cu șorici. Este foarte bine să fie șoriciul pârlit și nu fiert, pentru că are doza aia de fum de care avem necesar. O facem foarte simplu, bucata de burtă trebuie înțepată cu o furculiță.

De ce înțepăm cu furculița? Pentru că trebuie să pătrundă sarea. Toată marinada ajută ca la sfârșit acest șorici să devină foarte crocant și crispy. Condimente de tot felul. Piper, foarte puțin. Deci mă interesează foarte puțin să fie aromat. O să vedeți de ce. Ăsta este altfel de piper (n.r. piper alb). Adică ăla era piper alb, ăsta este piper negru. Unul dintre ele este puțin mai iute, altul este puțin mai puternic în gust, în arome, în miros.
Boia. Toată treaba asta o facem la rece, fără să adăugăm nimic. Peperoncino. Luăm o cratiță, boabe de piper la bază niște foi de dafin și punem borș, iar deasupra punem puțin ulei. Flotează, adică iese la suprafață carnea, oricât de mult ai vrea, ea iese la suprafață. Și uleiul ăsta ajută ca să nu se usuce foarte tare șoriciul de deasupra. Un capac, îl iau și-l pun in cuptor.
Ar trebui să avem timp să facem pâine, ar trebui să avem timp să facem cozonaci. De ce? Pentru că ăsta trebuie să stea vreo 2-3 ore la o temperatură așa de vreo 135-150 de grade maxim. De ce? Pentru că avem nevoie să frăgezim carnea în adevăratul sens al cuvântului, să se rupă așa.”

 Cheful a scos din cuptor burta de porc si începe să adauge alte ingrediente.

Citește și: Bianca pune tunurile pe Teodora și Alexandra! „M-am luptat cu toată casa pentru voi două!”. Aflați ce o deranjează pe concurentă în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 14 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: VIDEO Părinții lui Armando, tânărul șofer care a pierit în cumplitul accident de la Ploiești, se întorc în țară după tragedie: „Mama lui nu ştie că a murit”- stirilekanald.ro

“Mai punem extra boabe de piper, ulei. Uleiul ajută să expandeze și mai mult. Și sare de asta bună peste tot. Înapoi in cuptor, la  220 până la 250 de grade, 5-6 minute ar trebui să iasă crocant perfect. Sare multă. Și fiecare bucată, cu o bucățică de șorici… Merită!”

 

@orlandozaharia Burta de porc la cuptor, gatita lent, cu un sorici crocant.. Recomad 🫣 #fy #fyromania #reteterapide #retetesimple #fyp #tiktokviral #meatlovers ♬ original sound- Chef Orlando Zaharia



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Chef Orlando Zaharia dezvăluie ce trebuie să știi atunci când vrei să faci grătar din orice fel de carne. „Un sfat foarte important.”

Iulia Vântur și-a ”oficializat” relația cu Salman Khan! Părinții au fost acolo!

„N-am murit” Discuția halucinantă pe care Nicu Sârghea a avut-o cu doar câteva ore înainte să fie găsit fără suflare în propria casă! Toboșarul trupei Vunk și-a prevestit ultimele clipe din viață?

Val de omagii după moartea lui Nicu Sârghea: "Regrete eterne pentru acest om minunat". Fanii și colegii de scenă sunt în DOLIU din cauza veștii triste

Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. A scris chiar în testament: „Va fi incinerat...”

Ștefania a răbufnit după despărțirea de Cosmin: „Problema despărțirii noastre au fost banii”. Ce spune blondina despre ultimele luni din relația cu fostul concurent

Fiul șoferului român de TIR care a fost lovit de tren în Belgia, mărturii cutremurătoare. Tânărul vorbea cu tatăl lui la telefon în momentul în care s-a produs tragedia: „Mi-a strigat numele de două ori”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies