Chec umplut cu crema - reteta de post! Sigur o sa-ti placa!

Chec umplut cu crema - reteta de post! Sigur o sa-ti placa!
Chec umplut cu crema - reteta de post! Sigur o sa-ti placa!

Daca vrei sa mananci un desert bun de post, incearca acest chec cu crema.

 

Ingrediente: o ceasca cu zahar, o ceasca cu apa calda, doua lingurite cu drojdie uscata, doua cesti cu faina, 7 linguri cu margarina vegetala, o ceasca de coni­ac, o lingura cu coaja rasa de lamaie, o ceasca nuca macinata, o lingura cu apa rece; crema: 6 linguri margarina vegetala, o ceasca zahar pudra.
Mod de preparare: se dizolva drojdia in putina apa caldu­ta cu o lingurita de zahar. Se lasa 5-10 minute la loc cald, pana ies la suprafata bule de aer. In vas mare se amesteca o ceasca cu zahar cu faina. In alt vas mic se infierbanta 4 linguri cu margarina, se bat cu furculita pana se racoreste si se toarna peste drojdie, cu coniacul si coaja de lamaie. Se amesteca si se adauga peste faina cu zahar. Se framanta pana se obtine o compozitie omogena.
Se tapeteaza o forma mare cu ulei, se pune hartie speciala pentru prajituri, se toarna compo­zitia si se lasa sa creasca la loc cald 60 de minu­te, inainte de a fi pus la cuptor se garniseste cu o glazura obtinuta din restul de margarina topita, restul de zahar, nuca pisata si o lingura cu apa rece. Se da la cuptor potrivit 40 minute. Dupa racire, se taie bucati, fiecare bucata se taie in doua, transversal si se umplu cu crema obtinuta din margarina, zahar pudra si vanilie.
Sursa

Ingrediente: o ceasca cu zahar, o ceasca cu apa calda, doua lingurite cu drojdie uscata, doua cesti cu faina, 7 linguri cu margarina vegetala, o ceasca de coni­ac, o lingura cu coaja rasa de lamaie, o ceasca nuca macinata, o lingura cu apa rece; crema: 6 linguri margarina vegetala, o ceasca zahar pudra.

Mod de preparare: se dizolva drojdia in putina apa caldu­ta cu o lingurita de zahar.

Se lasa 5-10 minute la loc cald, pana ies la suprafata bule de aer. In vas mare se amesteca o ceasca cu zahar cu faina. In alt vas mic se infierbanta 4 linguri cu margarina, se bat cu furculita pana se racoreste si se toarna peste drojdie, cu coniacul si coaja de lamaie. Se amesteca si se adauga peste faina cu zahar. Se framanta pana se obtine o compozitie omogena.
Se tapeteaza o forma mare cu ulei, se pune hartie speciala pentru prajituri, se toarna compo­zitia si se lasa sa creasca la loc cald 60 de minu­te, inainte de a fi pus la cuptor se garniseste cu o glazura obtinuta din restul de margarina topita, restul de zahar, nuca pisata si o lingura cu apa rece. Se da la cuptor potrivit 40 minute. Dupa racire, se taie bucati, fiecare bucata se taie in doua, transversal si se umplu cu crema obtinuta din margarina, zahar pudra si vanilie.


Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Saveta Bogdan a rămas fără cuvinte atunci când a văzut cât i-a venit factura la curent. Ce le transmite artista autorităților: “În acest moment nu am bani.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Hande Erçel iubește din nou: „Este o situație foarte nouă!” Iată cine este chipeșul bărbat care i-a furat inima celebrei actrițe

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies