Chec cu miere - cea mai buna reteta pe care ai mancat-o vreodata!


Checul cu miere este un desert delicat, pufos si aromat. Este ideal pentru gustarea de la cafea, alaturi de gem sau dulceata.

 

Ingrediente
6 albusuri
6 galbenusuri
50 ml miere
30 ml cafea tare
20 ml ulei
1 lingurita scortisoara
3 cuisoare macinate
20 ml coniac
170 grame faina
1 lingurita praf de copt
Mod de preparare
Bate bine albusurile impreuna cu un praf de sare. Adauga treptat jumatate din cantitatea de zahar. Amesteca galbenusurile cu restul de zahar intr-un bol separat.
Adauga mierea, cafeaua, uleiul, scortisoara, cuisoarele, praful de copt si coniacul. Amesteca bine pana obtii o crema consistenta. Cu o spatula, incorporeaza usor albusurile peste galbenusuri.
Toarna apoi totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptor pentru o ora. Dupa ce scoti de la cuptor, lasa checul sa se raceasca timp de 60 de minute inainte de a servi.
Sursa

Ingrediente

6 albusuri
6 galbenusuri
50 ml miere
30 ml cafea tare
20 ml ulei
1 lingurita scortisoara
3 cuisoare macinate
20 ml coniac
170 grame faina
1 lingurita praf de copt

Mod de preparare


Bate bine albusurile impreuna cu un praf de sare. Adauga treptat jumatate din cantitatea de zahar. Amesteca galbenusurile cu restul de zahar intr-un bol separat.

Adauga mierea, cafeaua, uleiul, scortisoara, cuisoarele, praful de copt si coniacul. Amesteca bine pana obtii o crema consistenta. Cu o spatula, incorporeaza usor albusurile peste galbenusuri.

Toarna apoi totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptor pentru o ora. Dupa ce scoti de la cuptor, lasa checul sa se raceasca timp de 60 de minute inainte de a servi.  

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Scandal între Lidia Buble și fosta soție a lui Răzvan Simion! Schimb dur de replici

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri