Chec cu dovleac - reteta de care te vei indragosti imediat!


Chec cu dovleac - reteta de care te vei indragosti imediat!

Daca vrei sa mananci ceva gustos, incearca aceasta reteta de chec.

 

Ingrediente:
320 gr faina
2 cani dovleac ras pe razatoarea mica
220 gr unt, la temperatura camerei
200 gr zahar alb
220 gr zahar brun
2 lingurite scortisoara
2 plicuri praf de copt
¾ lingurita pudra de cuisoare
3 oua mari
1 fiola esenta de vanilie
120 g lapte batut
1 praf de sare
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Unge o tava pentru cozonac cu unt si tapeteaz-o cu faina. Daca doresti poti tapeta tava cu hartie de copt.
Intr-un vas incapator adauga faina, sarea, praful de copt, zaharul brun, zaharul alb, scortisoara si nucsoarele si amesteca foarte bine. Adauga apoi dovleacul ras si amesteca bine.
Intr-un alt bol mixeaza untul pana devine spumos. Incorporeaza apoi vanilia si adauga treptat cate un ou. La final incorporeaza si laptele batut. Adauga acest amestec peste ingredientele uscate si incorporeaza-l usor cu ajutorul unei linguri de lemn.
Adauga aluatul obtinut in tava (in functie de dimensiunea acesteia este popsibil sa ai nevoie de doua tavi) si coace checul timp de 35 de minute.
Cand este gata, scoate checul din cuptor si lasa-l sa se raceasca in tava in care s-a copt. Cand s-a racit complet il poti scoate si il poti taia felii.
Serveste checul de dovleac ca atare sau alaturi de o cana de lapte ori o cafea calda.
Sursa: Culinar.Bzi

Ingrediente:

320 gr faina
2 cani dovleac ras pe razatoarea mica
220 gr unt, la temperatura camerei
200 gr zahar alb
220 gr zahar brun
2 lingurite scortisoara
2 plicuri praf de copt


¾ lingurita pudra de cuisoare
3 oua mari
1 fiola esenta de vanilie
120 g lapte batut
1 praf de sare

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Unge o tava pentru cozonac cu unt si tapeteaz-o cu faina. Daca doresti poti tapeta tava cu hartie de copt.

Intr-un vas incapator adauga faina, sarea, praful de copt, zaharul brun, zaharul alb, scortisoara si nucsoarele si amesteca foarte bine. Adauga apoi dovleacul ras si amesteca bine.

Intr-un alt bol mixeaza untul pana devine spumos. Incorporeaza apoi vanilia si adauga treptat cate un ou. La final incorporeaza si laptele batut. Adauga acest amestec peste ingredientele uscate si incorporeaza-l usor cu ajutorul unei linguri de lemn.

Adauga aluatul obtinut in tava (in functie de dimensiunea acesteia este popsibil sa ai nevoie de doua tavi) si coace checul timp de 35 de minute. Cand este gata, scoate checul din cuptor si lasa-l sa se raceasca in tava in care s-a copt. Cand s-a racit complet il poti scoate si il poti taia felii.

Serveste checul de dovleac ca atare sau alaturi de o cana de lapte ori o cafea calda.

Sursa: Culinar.Bzi

 


Abonează-te pe

Citește și:

Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce fostul iubit a confirmat despărțirea: „L-am prins la un party interesant cu domnișoare”

Romică Țociu, anunț ȘOC după 27 de ani de căsnicie: ”Au fost trei luni îngrozitoare...”

21 MAI 2022 Sfinții Constantin și Elena: Calendar creștin ortodox

Cum sa savurezi cele mai bune arome de cafea boabe: 3 retete usor de preparat

Larisa Udilă, noi detalii despre starea ei psihică. Cum se descurcă acum vedeta: „Scriu mesajul ăsta plângând”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine este Albert Oprea din Casa Iubirii. „E o provocare”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri