Cele mai simple și gustoase prăjituri de post pentru Postul Paștelui


Prăjiturile de post reprezintă varianta ideală atunci când vreți să mâncați ceva dulce în Postul Paștelui. Iată care sunt cele mai simple și gustoase prăjituri fără ouă, unt sau lapte.


In articol:

Pentru că tot se apropie Postul Paștelui, ne-am gândit să vă dezvăluim câteva rețete de prăjituri de post, pe care le puteți prepara în această perioadă. Sunt extrem de gustoase, de nici nu o să vă dați seama că nu conțin ingrediente de dulce. 

Negresa de post, ideală în Postul Paștelui

Persoanele care vor să țină Postul Paștelui, dar în acelați timp își doresc să mănânce în această perioadă și prăjituri de casă, au la dispoziție foarte multe rețete de post. 

Cea mai cunoscută este, fără îndoială, deja celebra negresă de post. Este o prăjitură pufoasă, care se prepară într-o jumătate de oră, din doar câteva ingrediente. 

Ingrediente:

  • 280 g făină
  • 240 ml apă
  • 280 g zahăr
  • 100 g cacao 
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
  • o jumătate de linguriță de praf de copt
  • zahăr pudră 

Mod de preparare:

Într-un castron, amestecați făina, cacaoa, sarea, praful de copt și zahărul. Apoi adăugați apa, uleiul și esența de vanilie și amestecați foarte bine cu un tel. 

Compoziția astfel obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute. După ce este gata, negresa se pudrează cu zahăr și se taie în cuburi. 

Cele mai bune prăjituri de post

Bineînțeles că nu doar negresa poate fi preparată în Postul Paștelui. Ca să vă aduceți aminte de copilărie, încercați și clasicul salam de biscuiți. 

Ingrediente:

  • un kg biscuiți
  • 400 ml apă
  • 300 g margarină de post
  • 200 g stafide
  • rahat
  • nucă măcinată
  • 200 g zahăr
  • 4 linguri cacao
  • nucă de cocos
  • esență de rom

Mod de preparare:

Zdrobiți biscuiții foarte bine. Într-o oală, puneți apă la încălzit, adăugați în ea margarina și lăsați-o să se topească în totalitate. 

Apoi adăugați zahărul și amestecați în compoziție, până când acesta se va dizolva în totalitate. Puneți și cacaoa, lăsați-o să fiarbă și apoi opriți focul. 

Adăugați stafidele, esența de rom și nuca măcinată și încorporați foarte bine toate aceste ingrediente. Lăsați compoziția să se răcească, pentru câteva minute. 

Apoi adăugați această compoziție peste biscuiții zdrobiți și amestecați foarte bine. Întindeți pe masă o folie de plastic, presărați pe ea nucă de cocos din belșug și apoi turnați compoziția de salam de biscuiție.

Modelați ruloul cu atenție, împachetați-l foarte bine și aveți grijă să fie cât mai strâns.  Salamul de biscuiți se dă la frigider pentru câteva ore, ca să se întărească. 


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

NOUTATE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este Ruxi (Roxana Erdei). Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Aproape 18.000 de elevi nu se vor mai duce fizic la școală din cauza infectărilor Covid-19. Ce spune Sorin Cîmpeanu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri