Cele mai simple și gustoase prăjituri de post pentru Postul Paștelui


Prăjiturile de post reprezintă varianta ideală atunci când vreți să mâncați ceva dulce în Postul Paștelui. Iată care sunt cele mai simple și gustoase prăjituri fără ouă, unt sau lapte.


In articol:

Pentru că tot se apropie Postul Paștelui, ne-am gândit să vă dezvăluim câteva rețete de prăjituri de post, pe care le puteți prepara în această perioadă. Sunt extrem de gustoase, de nici nu o să vă dați seama că nu conțin ingrediente de dulce. 

Negresa de post, ideală în Postul Paștelui

Persoanele care vor să țină Postul Paștelui, dar în acelați timp își doresc să mănânce în această perioadă și prăjituri de casă, au la dispoziție foarte multe rețete de post. 

Cea mai cunoscută este, fără îndoială, deja celebra negresă de post. Este o prăjitură pufoasă, care se prepară într-o jumătate de oră, din doar câteva ingrediente. 

Ingrediente:

  • 280 g făină
  • 240 ml apă
  • 280 g zahăr
  • 100 g cacao 
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
  • o jumătate de linguriță de praf de copt
  • zahăr pudră 

Mod de preparare:

Într-un castron, amestecați făina, cacaoa, sarea, praful de copt și zahărul. Apoi adăugați apa, uleiul și esența de vanilie și amestecați foarte bine cu un tel. 

Compoziția astfel obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute. După ce este gata, negresa se pudrează cu zahăr și se taie în cuburi. 

Cele mai bune prăjituri de post

Bineînțeles că nu doar negresa poate fi preparată în Postul Paștelui. Ca să vă aduceți aminte de copilărie, încercați și clasicul salam de biscuiți. 

Ingrediente:

  • un kg biscuiți
  • 400 ml apă
  • 300 g margarină de post
  • 200 g stafide
  • rahat
  • nucă măcinată
  • 200 g zahăr
  • 4 linguri cacao
  • nucă de cocos
  • esență de rom

Mod de preparare:

Zdrobiți biscuiții foarte bine. Într-o oală, puneți apă la încălzit, adăugați în ea margarina și lăsați-o să se topească în totalitate. 

Apoi adăugați zahărul și amestecați în compoziție, până când acesta se va dizolva în totalitate. Puneți și cacaoa, lăsați-o să fiarbă și apoi opriți focul. 

Adăugați stafidele, esența de rom și nuca măcinată și încorporați foarte bine toate aceste ingrediente. Lăsați compoziția să se răcească, pentru câteva minute. 

Apoi adăugați această compoziție peste biscuiții zdrobiți și amestecați foarte bine. Întindeți pe masă o folie de plastic, presărați pe ea nucă de cocos din belșug și apoi turnați compoziția de salam de biscuiție.

Modelați ruloul cu atenție, împachetați-l foarte bine și aveți grijă să fie cât mai strâns.  Salamul de biscuiți se dă la frigider pentru câteva ore, ca să se întărească. 


Abonează-te pe

Citește și:

„Să aibă parte de trei generații de boli.” Gheorghe Dincă, blesteme pentru cei care l-au condamnat la închisoare

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

„Am rămas fără”. Larisa Udilă, despre problemele de sănătate

Când se acordă ajutorul de energie și cât va fi. Care sunt pensionarii care beneficiază de acest sprijin

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri