Cele mai rapide murături. Le poți consuma în 20 de zile

Cele mai rapide murături. Le poți consuma în 20 de zile

Iată cea mai simplă rețetă de murături pe care le poți consuma în mai multe zile de la desfacerea borcanului.

Jumătate de lună ne mai desparte de anotimpul de iarnă, iar cămara gospodinelor începe să fie neîncăpătoare. Murăturile se află printre preferințele bucătăreselor, iar cine nu și-a făcut încă provizii, încearcă să nu rămână cu bucătăria goală și apelează la rețete rapide de murături pentru iarnă, care pot fi consumate în mai multe zile de la desfacerea borcanului.

Rețeta pentru cele mai rapide murături

Citește și: Supă cremă de roșii. Una dintre cele mai răcoroase!

Cele mai rapide murături. Le poți consuma în 20 de zile [Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util

Murăturile se află printre preferatele gurmanzilor, mai ales în diferite combinații de mâncăruri, iar pentru cei care nu și-au pregătit încă tot ce au nevoie pentru iarnă, pot apela la murăturile pregătite în doar câțiva pași.

Pentru a fi sigur că pregătești cele mai delicioase murături, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • legume potrivite pentru murat, în cantitatea și proporțiile dorite: castraveți, gogonele, conopidă, lubenițe mici, varză, sfeclă roșie etc.
  • hrean proaspăt, rădăcină
  • bețe de mărar uscat
  • buchețele de cimbru uscat
  • țelină
  • ceapă
  • usturoi
  • 3-4 mere și/sau gutui
  • morcovi (opțional)
  • ardei iute
  • frunze de țelină, cu tulpina cu tot
  • frunze de vișin
  • frunze de dafin
  • piper boabe
  • sare pentru industria alimentară (pentru murături)

Cele mai rapide murături. Le poți consuma în 20 de zile [Sursa foto: freepik]

Alege un vas de cel puțin 10 litri, iar după ce ați aranjat legumele cât să vă încapă mai multe, adăugați 5 litri de apă, jumătate din capacitatea vasului.

La fiecare litru de apă se adaugă o lingură de sare, boabe de piper, 2-3 căței de usturoi, câteva felii de țelină, 2-3 ardei iuți și 3-4 bețe de hrean.

Acestea pot fi adăugate printre fiecare strat de legume pentru murat.

Frunzele adăugate sunt în funcție de preferințe, așa că cineva poate folosi bețe de mărar, cimbru sau frunze de dafin.

Cantitatea de apă cu sare se clocotește până sarea începe să se dizolve, iar apoi se lasă puțin la răcit și se toarnă peste legume.

Deasupra legumelor se pune o greutate pentru ca acestea să nu urce la suprafață, iar sarea să se adune la fund.

Citește și: O nouă concurentă va intra în „Casa iubirii”, iar fetele vor rămâne mască! Incredibil ce se va întâmpla în ediția de marți, 9 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

Secretul pentru murături ca la bunica

Cele mai rapide murături. Le poți consuma în 20 de zile [Sursa foto: freepik]

Ești iubitor de murături și nu știi cum să faci ca gustul lor să fie ca al celor din copilărie? Ei bine, aceste aspecte sunt legate strict de felul în care alegi ingredientele și de cantitățile pe care le pui.

Este important ca apa să fie jumătate din cantitatea vasului, iar pentru fiecare litru de apă să adaugi o lingură de sare.

Dacă dorești să îți condimentezi murăturile sau pentru a avea un gust ușor picant, adăugați ardei iute, frunze de dafin, boabe de piper negru, țelină, cimbru sau alte condimente pe care le preferați.

Pentru un plus de culoare si savoare, adăugați, după preferință, și morcovi, care să atragă privirile încă din borcan, iar toate acestea nu vor face decât să adune la un loc toate proteinele de care aveți nevoie.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cea mai bună rețetă de pepeni murați. Secretul gospodinelor pricepute

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Alina Sorescu, despre primele semnale de alarmă din fosta sa relaţie – confesiune tulburătoare la „În oglindă” „Chiar am crezut că poate fi prințul pe cal alb pe care mi-l imaginam”

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru