Cele 7 tipuri de dragoste. Puţini o întâlnesc pe ultima. Psihologii au explicat totul


Ce este dragostea? Psihologii şi oamenii de ştiinţă au încercat mult timp să găsească un răspuns la această întrebare.


In articol:

Cele 7 tipuri de dragoste.

În 1980, psihologul american Robert Sternberg a dezvoltat o teorie a dragostei, potrivit căreia aceasta are la bază trei componente: pasiune, intimitate şi angajament.

Cele 7 tipuri de dragoste.

Potrivit acestuia, cele trei puncte constituie acest sentiment minunat, care a este subiectul al sutelor de mii de cărţi, cântece şi poveşti. Mai târziu, Sternberg a ajuns la concluzia că există 7 tipuri de dragoste.

Citeste si: 7 femei dezvăluie cum a fost prima întâlnire cu sexul oral

Citeste si: S-a căsătorit cu bărbatul vieții ei și au plecat în luna de miere. Acolo a descoperit adevărul despre el. ”Simt că m-a mințit, sunt eu o ticăloasă?”

Cele 7 tipuri de dragoste:

1. Dragostea nebună

Aceasta este perioada când doi oameni care abia se cunosc simt o atracţie puternică unul faţă de celelalt. În această relaţie, partenerii nu au nici cea mai mică idee dacă sunt potriviţi unul pentru altul, însă rămân împreună. Multe cupluri rămân doar la acest nivel de dragoste.

2. Simpatia

În această relaţie, poţi fi tu însăţi. Oamenii sunt legaţi de aceleaşi interese, aceeaşi viziune asupa vieţii şi de sentimentul de a fi înţeles. Psihologii susţin că fără pasiune şi angajament, aceste relaţii se pot transforma uşor în prietenie.

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Poluare excesivă în București. Ard bazinele de acumulare din fosta fermă de porci

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Tu & El

Parteneri