Cel mai ușor mod prin care poți prepara bulionul de ardei


Cel mai ușor mod prin care poți prepara bulionul de ardei

Bulionul de ardei poate fi preparat extrem de ușor și este la fel de gustos ca și cel de roșii. Iată cum trebuie să procedați.


In articol:

Dacă până acum ați făcut doar bulion de roșii, vă recomandăm să încercați și rețeta de bulion din ardei. Este dulce și are o culoare mult mai puternică, spre deosebire de bulionul clasic.

Bulionul de ardei, ieftin și gustos

Toate gospodinele folosesc bulion atunci când gătesc. În mod normal, bulionul preparat din roșii este cel mai apreciat.

Încercați totuși să faceți mâncare și cu bulion de ardei. Veți vedea că preparatele vor ieși mult mai gustoase, iar tocănițele dumneavoastră vor avea o culoare mai frumoasă, pentru că bulionul de ardei este mai roșu decât cel clasic.

Puteți să și cumpărați din magazine pastă de ardei, dar aceasta conține coloranți și amidon și nu este foarte sănătoasă pentru organism.

Cel mai bine este să faceți dumneavoastră acasă acest delicios bulion.

Îl puteți prepara din ardei kapia, gogoșari sau din ardei gras sau puteți face un mix din aceste tipuri de ardei. Bineînțeles că pentru un gust și mai bun, puteți să adăugați și puține roșii în acest bulion. Veți obține o pastă dulce și cremoasă, pe care o puteți mânca pe pâine.

Ingrediente:

  • 5 kg de ardei capia
  • un kg de roșii
  • 100 ml ulei
  • 100 gr zahăr
  • două linguri de sare (aceasta trebuie să fie grunjoasă, nu fină)

Cum se face bulionul de ardei

Dacă vreți să faceți bulionul și din ardei gras, și din kapia și din gogoșari, aveți grijă să folosiți ardei kapia într-o proporție mai mare, pentru că aceștia au un gust mai bun față de ceilalți ardei.

Spălați foarte bine ardeii, le scoateți cotoarele și semințele și apoi îi tăiați în fâșii.

Ca să obțineți o pastă fină, dați ardeii prin mașina de tocat. Puteți, la fel de bine, să-i băgați în robotul de bucătărie, dacă aveți unul.

Spălați bine și roșiile și dați-le prin mașina de tocat, dar aveți grijă să folosiți și separatorul, ca să scăpați de pielițe.

Într-o oală mai mare, puneți pasta de ardei obținută și roșiile tocate, adăugați zahărul, sarea și uleiul și lăsați totul să fiarbă la foc mic.

Nu uitați să mai amestecați din când în când, ca să nu se lipească.

Dupa ce este fiert, bulionul se toarna in borcane sterilizate, cat timp este inca fierbinte. Puneți apă într-un vas mai mare, așezați borcanele și lăsați-le puțin să fiarbă. Pe fundul vasului puneți un prosop, ca să nu se spargă borcanele.

După ce se răcesc, așezați borcanele cu bulion de ardei într-un loc răcoros și întunecat.


Abonează-te pe

Citește și:

4 tipuri de dressing pentru salata ta de legume

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum orice bărbat!

Ce se întâmplă cu Jador la Survivor România: „Faimoșilor, în echipa voastră...”

Andreea Pirui, o nouă relație după ce s-a despărțit de Marius: „Vorbesc cu cineva”

Simona Trașcă s-a împăcat cu iubitul său: „Este un băiat care mă face să zâmbesc”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic luni, 19 aprilie 2021! Află ce zodie primește o propunere de proiect sau afacere!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri