Cel mai gustos tort Dobos! Incearca reteta asta!

Cel mai gustos tort Dobos! Incearca reteta asta!

Acest desert este delicios si se face destul de repede. Iata ce sa mananci.

 

Ingrediente:
Pentru foi:
100 gr faina
un cub de unt (50 gr)
100 gr zahar
6 oua
Pentru crema:
1 pachet unt (250 gr)
250 gr zahar
400 gr ciocolata
50 ml apa
Pentru glazura:
20 ml smantana
200 gr zahar
Mod de preparare:
Ouale se bat cu zaharul, pe baie de aburi. Cand compozitia devine legata, omogena, se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
Se adauga faina si untul. Se omogenizeaza.
Se foloseste o tava de copt, intoarsa si se asaza o foaie pergament. Se coc foi in strat subtire, apoi se lasa la racit. Crema se prepara astfel. Se prepara un sirop din zahar cu apa, se lasa sa fiarba bine, apoi se lasa la racit. Se topeste ciocolata pe baie de aburi. Siropul se adauga peste ciocolata topita.
Toata compozitia se spumeaza cu untul moale. Crema se intinde intre foi, prajitura se lasa la fragezit pana a doua zi.
Se pregateste o glazura de caramel. Zaharul se pune la topit, cand se topeste si devine rumeniu, se adauga foarte repede smantana. Se omogenizeaza, apoi se toarna glazura pe ultima foaie de aluat, se intinde cu un cutit cu lama lata.
Prajitura se portioneaza usor si cu linii drepte doar atunci cand este bine asezata, dupa ce a stat o perioada la fragezit.
Sursa

Ingrediente:

Pentru foi:

100 gr faina
un cub de unt (50 gr)
100 gr zahar
6 oua

Pentru crema:

1 pachet unt (250 gr)
250 gr zahar
400 gr ciocolata
50 ml apa

Pentru glazura:

20 ml smantana
200 gr zahar

Mod de preparare:


Ouale se bat cu zaharul, pe baie de aburi. Cand compozitia devine legata, omogena, se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Se adauga faina si untul. Se omogenizeaza.

Se foloseste o tava de copt, intoarsa si se asaza o foaie pergament. Se coc foi in strat subtire, apoi se lasa la racit. Crema se prepara astfel. Se prepara un sirop din zahar cu apa, se lasa sa fiarba bine, apoi se lasa la racit. Se topeste ciocolata pe baie de aburi. Siropul se adauga peste ciocolata topita.

Toata compozitia se spumeaza cu untul moale. Crema se intinde intre foi, prajitura se lasa la fragezit pana a doua zi.

Se pregateste o glazura de caramel. Zaharul se pune la topit, cand se topeste si devine rumeniu, se adauga foarte repede smantana. Se omogenizeaza, apoi se toarna glazura pe ultima foaie de aluat, se intinde cu un cutit cu lama lata. Prajitura se portioneaza usor si cu linii drepte doar atunci cand este bine asezata, dupa ce a stat o perioada la fragezit.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cuvinte alese de Oana Lis și puse într-o postare specială pe rețelele de socializare! Ce mesaj legat de perioada sfântă a sărbătorilor, a transmis aceasta? "Fii atent!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Un fost concurent din Casa Iubirii îl acuză dur pe Moldo și îi dă TERMEN LIMITĂ: "Cum vine treaba asta? Te asigur că o să te...". Un alt concurent este martor la cele întâmplate. Cum s-a ajuns aici și DE CE a recurs la acest gest, știind că o să fie prins

Legătura pe care Alina Pușcău a avut-o cu Vin Diesel, în urmă cu mai mulți ani de zile! Ce gânduri avea celebrul actor cu aceasta? "El îmi arăta prin acțiuni, dar nu-mi verbaliza!"

Surpriză de proporții în “Casa iubirii”! Dorobanțu a cerut-o pe Naomi: ,,M-am îndrăgostit de ceva timp”! Ce răspuns a oferit concurenta

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!