Cel mai gustos tort Dobos! Incearca reteta asta!


Cel mai gustos tort Dobos! Incearca reteta asta!

Acest desert este delicios si se face destul de repede. Iata ce sa mananci.

 

Ingrediente:
Pentru foi:
100 gr faina
un cub de unt (50 gr)
100 gr zahar
6 oua
Pentru crema:
1 pachet unt (250 gr)
250 gr zahar
400 gr ciocolata
50 ml apa
Pentru glazura:
20 ml smantana
200
gr zahar
Mod de preparare:
Ouale se bat cu zaharul, pe baie de aburi. Cand compozitia devine legata, omogena, se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Se adauga faina si untul. Se omogenizeaza.
Se foloseste o tava de copt, intoarsa si se asaza o foaie pergament. Se coc foi in strat subtire, apoi se lasa la racit.
Crema se prepara astfel. Se prepara un sirop din zahar cu apa, se lasa sa fiarba bine, apoi se lasa la racit. Se topeste ciocolata pe baie de aburi. Siropul se adauga peste ciocolata topita.
Toata compozitia se spumeaza cu untul moale. Crema se intinde intre foi, prajitura se lasa la fragezit pana a doua zi.
Se pregateste o glazura de caramel.
Zaharul se pune la topit, cand se topeste si devine rumeniu, se adauga foarte repede smantana. Se omogenizeaza, apoi se toarna glazura pe ultima foaie de aluat, se intinde cu un cutit cu lama lata. Prajitura se portioneaza usor si cu linii drepte doar atunci cand este bine asezata, dupa ce a stat o perioada la fragezit.
Sursa

Ingrediente:

Pentru foi:

100 gr faina
un cub de unt (50 gr)
100 gr zahar
6 oua

Pentru crema:

1 pachet unt (250 gr)
250 gr

zahar
400 gr ciocolata
50 ml apa

Pentru glazura:

20 ml smantana
200 gr zahar

Mod de preparare:


Ouale se bat cu zaharul, pe baie de aburi. Cand compozitia devine legata, omogena, se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Se adauga faina si untul. Se omogenizeaza.

Se foloseste o tava de copt, intoarsa si se asaza o foaie pergament. Se coc foi in strat subtire, apoi se lasa la racit. Crema se prepara astfel. Se prepara un sirop din zahar cu apa, se lasa sa fiarba bine, apoi se lasa la racit. Se topeste ciocolata pe baie de aburi. Siropul se adauga peste ciocolata topita.

Toata compozitia se spumeaza cu untul moale. Crema se intinde intre foi, prajitura se lasa la fragezit pana a doua zi.

Se pregateste o glazura de caramel. Zaharul se pune la topit, cand se topeste si devine rumeniu, se adauga foarte repede smantana. Se omogenizeaza, apoi se toarna glazura pe ultima foaie de aluat, se intinde cu un cutit cu lama lata. Prajitura se portioneaza usor si cu linii drepte doar atunci cand este bine asezata, dupa ce a stat o perioada la fragezit.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

CITEȘTE: De ce să pui oțet în fierul de călcat

CITEȘTE: Cu ce se curață fierul de călcat de arsură

CITEȘTE: La cât timp se curăță ACVARIUL

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

CITEȘTE: Cum se scot petele de CAFEA de pe hainele preferate

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri