Cel mai gustos aperitiv: mamaliga prajita cu sos de branza albastra!


Aceasta reteta pune in evidenta mamaliga. Combinatia de ingrediente din reteta de aperitiv este delicioasa.

 

Ingrediente aperitiv gustos
500ml lapte
500ml supa de pui
250g mamaliga
50g parmezan
25g mascarpone
25g unt
2 linguri de ulei de masline
Ingrediente sos de branza albastra
1 catel de usturoi
100g branza albastra
1 para
5 cepsoare
100g smantana
75g maioneza
1 lingura de otet de mere
Mod de preparare
Incalzeste laptele si supa de pui intr-un vas mediu pana cand fierbe. Lasa la diert usor si adauga malaiul, amestecand bine. Gateste timp de 5 minute, pana cand obtii un amestec gros. Adauga parmezanul, mascarponele si untul si amesteca pana cand se topesc.
Pune folie alimentara intr-o tava si unge cu ulei de masline. Rastoarna mamaliga si niveleaza. Lasa sa raceasca o ora.
Pentru sos, amesteca intr-un procesor alimentar smantana, maioneza si otetul. Adauga jumatate din branza albastra si combina in continuare. Curata si rade para, marunteste branza ramas si toaca cepsoara. Amesteca toate ingredientele.
Preincalzeste cuptorul la 220 de grade. Scoate mamaliga in tava si transfera pe un tocator. Taie in felii lungi si subtiri si pune-le intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt.
Presara ulei de masline, sare si piper si coace timp de 30 de minute, pana cand mamaliga devine crocanta.
Serveste mamaliga calda cu sosul de branza albastra.

Ingrediente aperitiv gustos

500ml lapte
500ml supa de pui
250g mamaliga
50g parmezan
25g mascarpone
25g unt
2 linguri de ulei de masline

Reteta de la manastirea Prislop: cum fac maicutele ardeii umpluti de post!

Ingrediente sos de branza albastra

1 catel de usturoi
100g branza albastra
1 para
5 cepsoare
100g smantana
75g maioneza
1 lingura de otet de mere

Cea mai gustoasa reteta de bulete de cascaval! Trebuie sa le incerci!

Mod de preparare

Incalzeste laptele si supa de pui intr-un vas mediu pana cand fierbe. Lasa la diert usor si adauga malaiul, amestecand bine. Gateste timp de 5 minute, pana cand obtii un amestec gros. Adauga parmezanul, mascarponele si untul si amesteca pana cand se topesc.

Pune folie alimentara intr-o tava si unge cu ulei de masline. Rastoarna mamaliga si niveleaza. Lasa sa raceasca o ora.

Pentru sos, amesteca intr-un procesor alimentar smantana, maioneza si otetul. Adauga jumatate din branza albastra si combina in continuare. Curata si rade para, marunteste branza ramas si toaca cepsoara. Amesteca toate ingredientele.

Asa gatesti cea mai gustoasa omleta taraneasca! Asta e secretul care o face delicioasa!

Preincalzeste cuptorul la 220 de grade. Scoate mamaliga in tava si transfera pe un tocator. Taie in felii lungi si subtiri si pune-le intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt.

Presara ulei de masline, sare si piper si coace timp de 30 de minute, pana cand mamaliga devine crocanta. 

Serveste mamaliga calda cu sosul de branza albastra. 

Sursa, sursa foto

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Irem Helvacioglu, neînfricata “Nefes”, din “Lacrimi la Marea Neagră”: “Aveam cam 10 ani și deja alesesem profesia pe care mi-o doream!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri