Cel mai bun desert pentru Sf. Ioan - Tort cu crema de ciocolata


Un tort dulce si gustos plin de ciocolata si foarte simplu de preparat este urmatoarea reteta de tort cu crema de ciocolata si rom, un tort festiv pentru orice eveniment foarte apreciat de iubitorii ciocolatei. Ingredientele sunt pentru un tort cu diametrul de 22cm.

Ingrediente:

Pentru blat:

    6 oua
    1 cana zahar
    ½ cana faina
    ½ cana cacao
    1 lingurita praf de copt
    1 plic zahar vanilat
    1 praf de sare
Pentru crema de ciocolata:

    400 ml smantana lichida pentru frisca
    400 g ciocolata (4 x 100g ciocolata)

Pentru glazura de ciocolata:

    100 ml smantana lichida pentru frisca
    1 ciocolata de 100g
    1 lingurita unt

Pentru sirop de rom:

    250 ml apa
    3 linguri zahar
    1 esenta de rom

Mod de preparare:

Cu 24 ore inainte se face un blat de tort de cacao astfel, o reteta simpla este si aici, se procedeaza ca la pandispan: se bat separat albusurile si galbenusurile fiecare cu jumatate de zahar si cu cate un praf de sare, apoi se amesteca cele doua compozitii si se incorporeaza treptat faina amestecata cu praful de copt. Se pune intr-o forma de tort cu peretii detasabili tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor timp de 30-40 minute la 180-200 grade, se verifica si cand este gata se lasa sa se raceasca apoi se scoate din forma. A doua zi sau a treia zi blatul se taie in trei parti egale.

Citeste continuarea aici.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Ana Pal, tânăra care i-a dat un cap în gură unui adversar de la Survivor, a avut o viață plină de neajunsuri: „A devenit mamă la 19 ani, din întâmplare”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri