Daca vrei sa incerci o noua reteta de muraturi, tipic englezeasca, incearca un nou ingredient: ceapa.
Poti folosi ceapa murata ca o garnitura perfecta pentru orice mancare, de la cele pe baza de carne pana la branzeturi si salate, chiar si cartofi copti, dar si ca baza pentru sandwich-uri.
Ingrediente
300 g ceapa, 75 g sare, 500 ml apa, 300 ml otet, doua lingurite de miere, o lingurita de boabe de mustar, jumatate de lingurita de boabe de piper negru, doua foi de dafin
Pregateste o saramura, dizolva sarea in 500 ml de apa calduta. Lasa lichidul sa se raceasca, in timp ce prepari ceapa. Scoate-i coaja si taie la fiecare capat, dar incearca sa o pastrezi intreaga. De asemenea, asigura-te ca nu folosesti cepe mari, ci unele cat mai mici.
Pune cepele in saramura si lasa-le asa peste noapte.
Foloseste o farfurie sau un bol si un obiect greu deasupra pentru ca toate sa fie complet acoperite. Sarea va trage toata apa si va deschide usor toate straturile, pentru un produs finit foarte aromat. In dimineata urmatoare, scurge si clateste ceapa, sterge usor cu un prosop de hartie.
La foc mic, incalzeste otetul si mierea pana cand se dizolva, adauga boabele de mustar si boabele de piper, dar ai grija ca amestecul sa nu fiarba.
Opreste aragazul si lasa sa se raceasca complet.
Pune cepele intr-un borcan sterilizat, ai grija sa nu se desfaca, sa ramana intregi. Adauga foi de dafin si toarna deasupra amestecul de otet, miere si condimente. Pune capac si lasa la murat cel putin o luna, intr-un loc intunecat si uscat. Cand deschizi borcanul de ceapa murata cu miere, pastreaza-l in frigider pana cand il termini.
Sursa: Curademiere.ro
Poti folosi ceapa murata ca o garnitura perfecta pentru orice mancare, de la cele pe baza de carne pana la branzeturi si salate, chiar si cartofi copti, dar si ca baza pentru sandwich-uri.
Ingrediente
300 g ceapa, 75 g sare, 500 ml apa, 300 ml otet, doua lingurite de miere, o lingurita de boabe de mustar, jumatate de lingurita de boabe de piper negru, doua foi de dafin
Pregateste o saramura, dizolva sarea in 500 ml de apa calduta.
Lasa lichidul sa se raceasca, in timp ce prepari ceapa. Scoate-i coaja si taie la fiecare capat, dar incearca sa o pastrezi intreaga. De asemenea, asigura-te ca nu folosesti cepe mari, ci unele cat mai mici.
Pune cepele in saramura si lasa-le asa peste noapte. Foloseste o farfurie sau un bol si un obiect greu deasupra pentru ca toate sa fie complet acoperite. Sarea va trage toata apa si va deschide usor toate straturile, pentru un produs finit foarte aromat.
In dimineata urmatoare, scurge si clateste ceapa, sterge usor cu un prosop de hartie.
La foc mic, incalzeste otetul si mierea pana cand se dizolva, adauga boabele de mustar si boabele de piper, dar ai grija ca amestecul sa nu fiarba. Opreste aragazul si lasa sa se raceasca complet.
Pune cepele intr-un borcan sterilizat, ai grija sa nu se desfaca, sa ramana intregi. Adauga foi de dafin si toarna deasupra amestecul de otet, miere si condimente.
Pune capac si lasa la murat cel putin o luna, intr-un loc intunecat si uscat. Cand deschizi borcanul de ceapa murata cu miere, pastreaza-l in frigider pana cand il termini.
Sursa:
Curademiere.ro
Citește și: Avertismentul Salvamont pentru turiștii aflați pe munte: Este cod galben de vreme rea- kanald.ro
Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro