Ceapa murata cu miere - cea mai gustoasa reteta de muraturi! Vezi cum se face!


Ceapa murata cu miere - cea mai gustoasa reteta de muraturi! Vezi cum se face!

Daca vrei sa incerci o noua reteta de muraturi, tipic englezeasca, incearca un nou ingredient: ceapa.

 

Poti folosi ceapa murata ca o garnitura perfecta pentru orice mancare, de la cele pe baza de carne pana la branzeturi si salate, chiar si cartofi copti, dar si ca baza pentru sandwich-uri.
Ingrediente
300 g ceapa, 75 g sare, 500 ml apa, 300 ml otet, doua lingurite de miere, o lingurita de boabe de mustar, jumatate de lingurita de boabe de piper negru, doua foi de dafin
Pregateste o saramura, dizolva sarea in 500 ml de apa calduta. Lasa lichidul sa se raceasca, in timp ce prepari ceapa. Scoate-i coaja si taie la fiecare capat, dar incearca sa o pastrezi intreaga. De asemenea, asigura-te ca nu folosesti cepe mari, ci unele cat mai mici.
Pune cepele in saramura si lasa-le asa peste noapte. Foloseste o farfurie sau un bol si un obiect greu deasupra pentru ca toate sa fie complet acoperite. Sarea va trage toata apa si va deschide usor toate straturile, pentru un produs finit foarte aromat.
In dimineata urmatoare, scurge si clateste ceapa, sterge usor cu un prosop de hartie.
La foc mic, incalzeste otetul si mierea pana cand se dizolva, adauga boabele de mustar si boabele de piper, dar ai grija ca amestecul sa nu fiarba. Opreste aragazul si lasa sa se raceasca complet.
Pune cepele intr-un borcan sterilizat, ai grija sa nu se desfaca, sa ramana intregi.
Adauga foi de dafin si toarna deasupra amestecul de otet, miere si condimente. Pune capac si lasa la murat cel putin o luna, intr-un loc intunecat si uscat. Cand deschizi borcanul de ceapa murata cu miere, pastreaza-l in frigider pana cand il termini.
Sursa: Curademiere.ro

Poti folosi ceapa murata ca o garnitura perfecta pentru orice mancare, de la cele pe baza de carne pana la branzeturi si salate, chiar si cartofi copti, dar si ca baza pentru sandwich-uri.



Ingrediente


300 g ceapa, 75 g sare, 500 ml apa, 300 ml otet, doua lingurite de miere, o lingurita de boabe de mustar, jumatate de lingurita de boabe de piper negru, doua foi de dafin

Pregateste o saramura, dizolva sarea in 500 ml de apa calduta. Lasa lichidul sa se raceasca, in timp ce prepari ceapa. Scoate-i coaja si taie la fiecare capat, dar incearca sa o pastrezi intreaga. De asemenea, asigura-te ca nu folosesti cepe mari, ci unele cat mai mici.

Pune cepele in saramura si lasa-le asa peste noapte. Foloseste o farfurie sau un bol si un obiect greu deasupra pentru ca toate sa fie complet acoperite. Sarea va trage toata apa si va deschide usor toate straturile, pentru un produs finit foarte aromat. In dimineata urmatoare, scurge si clateste ceapa, sterge usor cu un prosop de hartie.

La foc mic, incalzeste otetul si mierea pana cand se dizolva, adauga boabele de mustar si boabele de piper, dar ai grija ca amestecul sa nu fiarba. Opreste aragazul si lasa sa se raceasca complet.

Pune cepele intr-un borcan sterilizat, ai grija sa nu se desfaca, sa ramana intregi. Adauga foi de dafin si toarna deasupra amestecul de otet, miere si condimente. Pune capac si lasa la murat cel putin o luna, intr-un loc intunecat si uscat. Cand deschizi borcanul de ceapa murata cu miere, pastreaza-l in frigider pana cand il termini.

Sursa: Curademiere.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Nicolae Guță, gest emoționant pentru unul dintre copiii săi! Cum a apărut acesta în public

Alina Sorescu are un nou iubit!!? Ce cadou romantic a primit în plin divorț

Stirile Kanal D, lider de piata la nivelul intregii tari si pe publicul Comercial

„Cuvintele mi se par neputincioase...” Laura Cosoi mărturisește cum a fost a treia naștere

Ce se întâmplă dacă torni făină în chiuveta de la bucătărie. Rezultatul este uimitor

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Am reluat statul în chirie”. Cum a ajuns să trăiască Otilia Bilionera după ce fostul impresar i-a luat totul
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri