Aceasta reteta este gata in doar 30 de minute. Uite ce usor se prepara!
Ingrediente:
- 175 g unt
- 250 g miere
- 250 g zahar
- 1 lingurita bicarbonat
- 500 g faina
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita condimente pisate:
- scortisoara,nucsoara, cuisoare, ghimbir, anason,- cardamon.
- Din toate sau doar cele care va plac.
- 1 ou
Etapa 1: Se topeste untul si se amesteca impreuna cu mierea si zaharul.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Etapa 2: Separat se amesteca restul ingredientelor: faina,cacao,bicarbonatul,mirodeniile. Se combina cele doua amestecuri si se adauga oul.
Se framanta aluatul de turta dulce.Daca e prea moale se mai adauga faina. Se acopera cu folie si se lasa la rece 12 ore.
Etapa 3: Apoi,tapetam tavile cu hartie de copt si incingem cuptorul la 200 grade Celsius. Pe planseta infainata,intindem aluatul in foaie groasa de 1 cm si taiem cu formele,date prin faina.
Etapa 4: Se aseaza in tavi si se coc 10-15 minute pana se rumenesc.La
distanta de 1-2 cm.Nu cresc prea mult. Atentie ca se ard repede. Pentru glazura,amesteca albusul cu zaharul pudra,pana obtinem o pasta fina.
Etapa 5: Se pot pune si cateva picaturi de lamaie.Ajuta la dizolvarea zaharului. Punem pasta in posh si ornam dupa imaginatie. Turta mea e ornata cu ajutorul unei scobitori si a unei pensule.
Sursa
Ingrediente:
- 175 g unt
- 250 g miere
- 250 g zahar
- 1 lingurita bicarbonat
- 500 g faina
- 1 lingura
cacao
- 1 lingurita condimente pisate :
- scortisoara,nucsoara, cuisoare, ghimbir, anason,- cardamon.
- Din toate sau doar cele care va plac.
- 1 ou
Etapa 1: Se topeste untul si se amesteca impreuna cu mierea si zaharul.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Etapa 2: Separat se amesteca restul ingredientelor: faina,cacao,bicarbonatul,mirodeniile. Se combina cele doua amestecuri si se adauga oul.
Se framanta aluatul de turta dulce.Daca e prea moale se mai adauga faina. Se acopera cu folie si se lasa la rece 12 ore.
Etapa 3: Apoi,tapetam tavile cu hartie de copt si incingem cuptorul la 200 grade Celsius. Pe planseta infainata,intindem aluatul in foaie groasa de 1 cm si taiem cu formele,date prin faina.
Etapa 4: Se aseaza in tavi si se coc 10-15 minute pana se rumenesc.La
distanta de 1-2 cm.Nu cresc prea mult. Atentie ca se ard repede. Pentru glazura,amesteca albusul cu zaharul pudra,pana obtinem o pasta fina.
Etapa 5: Se pot pune si cateva picaturi de lamaie.Ajuta la dizolvarea zaharului. Punem pasta in posh si ornam dupa imaginatie. Turta mea e ornata cu ajutorul unei scobitori si a unei pensule.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro