Hummus-ul este poate cel mai cunoscut si mai apreciat fel de mancare libaneza, datorita simplitatii dar si gustului deosebit.
Ingrediente (2 portii)
300 grame naut boabe- lasat la hidratat cel putin 2 ore
50 grame tahini- [optional]
un varf de lingurita de turmeric- [optional]
zeama de la o lamaie mare
jumatate de lingurita sare de mare/ roz/ gema-rasnita
un praf de piper si cumin
20 ml ulei de masline
4-5 catei de usturoi
2-3 morcovi
- pentru servire
Preparare
Nautul se fierbe la foc mediu circa 30-45 minute, se scurge de apa care a ramas in urma fierberii si se pune in blender impreuna cu restul ingredientelor, in afara de morcovi. Totul se mixeaza pana se obtine o pasta groasa si cremoasa.
La final, se decoreaza cu ulei de masline si eventual turmeric sau boia de ardei dulce si se serveste cu lipii din faina integrala alaturi de o salata tabouleh (rosii, ceapa,patrunjel,ulei de masline) sau, in varianta
'dietetica', cu sticks-uri din morcovi.
Sursa
Ingrediente (2 portii)
300 grame naut boabe- lasat la hidratat cel putin 2 ore
50 grame tahini- [optional]
un varf de lingurita de turmeric- [optional]
zeama de la o lamaie mare
jumatate de lingurita sare de mare/ roz/ gema-rasnita
un praf de piper si cumin
20 ml ulei de masline
4-5 catei de usturoi
2-3 morcovi- pentru servire
Preparare
Nautul se fierbe la foc
mediu circa 30-45 minute, se scurge de apa care a ramas in urma fierberii si se pune in blender impreuna cu restul ingredientelor, in afara de morcovi. Totul se mixeaza pana se obtine o pasta groasa si cremoasa.
La final, se decoreaza cu ulei de masline si eventual turmeric sau boia de ardei dulce si se serveste cu lipii din faina integrala alaturi de o salata tabouleh (rosii, ceapa,patrunjel,ulei de masline) sau, in varianta 'dietetica', cu sticks-uri din morcovi.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro