Cea mai simplă rețetă pentru Lahmacun. Un preparat turcesc delicios!

Cea mai simplă rețetă pentru Lahmacun. Un preparat turcesc delicios!

Rețeta pentru Lahmacun este preluată din bucătăria turcească și este cunoscută în România drept pizza turcească.  Lahmacun-ul  are un blat crocant acoperit cu o cantitate considerabilă de carne tocată condimentată. Se aseamănă cu o lipie crocantă acoperită cu un strat de carne picantă si suculentă, aluatul nefiind preparat la fel ca cel pentru pizza, brânza neavând loc în această rețetă.

În Turcia, Lahmacun-ul se găsește la orice colț de stradă, dar este servit și în restaurantele tradiționale. Poate fi savurat la prânz, cină sau ca gustare între mese. Originea Lahmacun-ului se află în zona de sud-est a Anatoliei.

Ingrediente

Pentru baza:

8 foi de tortilla (nu folosiți lipii arabesti!)

Pentru topping:

300 g carne tocata de vita

o ceapă

1/2 ardei gras

2 căței de usturoi

1/2 legătură de pătrunjel

6 linguri de roșii decojite

sare, piper

fulgi chilli

–  cantitati pentru cca 8 bucati –

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Rețetă de pachețele de primăvară prăjite în ulei încins

Mod de Preparare

Pasați cu ajutorul unui blender roșiile din conservă, ardeiul gras, ceapa și cățeii de usturoi tocați mărunt.

Amestecați sosul cu carnea tocată și adăugați apoi pătrunjelul, alături de sare și piper.

Omogenizați bine. Puneți tortilla pe o hârtie de copt, care la rândul ei va fi așezată într-o tavă, apoi puneți deasupra câte o lingură de umplutură pe fiecare bucată de tortilla în parte. Tortilla trebuie să aibă aproximativ 20 cm diametru. Dacă acestea sunt mai mari, va trebui să puneți mai multă umplutură pe fiecare dintre ele și astfel veți obține

mai puțin de 8 bucăți.

Stratul de carne trebuie să fie cât mai subțire și omogen, pentru a se coace cât mai repede.

Coaceți preparatul la o temperatură de 180 de grade timp de 8-10 minute.

[Sursa foto: kfetele.ro]

Le puteți rula și apoi vă recomandăm să introduceți  salată verde în interior, alături de ceapă roșie, pătrunjel si ridichi.

Va ieși un amestec delicios!

Citeste si: Rețeta pentru Ciorba de pește în 4 pași simpli!

Lahmacun-ul poate fi copt și în tigaie, la foc mediu, însă trebuie neapărat acoperit cu un capac.

Dacă alegeți această variantă, este recomandat să încălziți bine tigaia, ținând capacul deasupra, apoi să puneti preparatul înăuntru

rapid, urmând să așezați capacul la loc imediat.

Lăsați Lahmacun-ul la foc mediu timp de 8-10 minute.

Va ieși un deliciu!

Enjoy!

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mama Ronei Hartner, devastată de durere, chiar dacă au trecut doi ani de când artista s-a stins din viață. Sora Ronei face declarații dureroase: “Rămâne nereparată.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Moldo face o MĂRTURISIRE INCENDIARĂ în faţa prezentatoarei TV, dezvăluind totul despre Ahmed și Veronica. Secretul lor a ieșit la iveală sub privirile tuturor, iar reacţiile din platou sunt DE NECREZUT. Andreea Mantea: "Care este scuza?" 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, călătorie de neuitat pe plaiuri vrâncene

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul