Cea mai simplă rețetă pentru Lahmacun. Un preparat turcesc delicios!

reteta lahmacun
Cea mai simplă rețetă pentru Lahmacun. Un preparat turcesc delicios!

Rețeta pentru Lahmacun este preluată din bucătăria turcească și este cunoscută în România drept pizza turcească.  Lahmacun-ul  are un blat crocant acoperit cu o cantitate considerabilă de carne tocată condimentată. Se aseamănă cu o lipie crocantă acoperită cu un strat de carne picantă si suculentă, aluatul nefiind preparat la fel ca cel pentru pizza, brânza neavând loc în această rețetă.

În Turcia, Lahmacun-ul se găsește la orice colț de stradă, dar este servit și în restaurantele tradiționale. Poate fi savurat la prânz, cină sau ca gustare între mese. Originea Lahmacun-ului se află în zona de sud-est a Anatoliei.

Ingrediente

Pentru baza:

8 foi de tortilla (nu folosiți lipii arabesti!)

Pentru topping:

300 g carne tocata de vita

o ceapă

1/2 ardei gras

2 căței de usturoi

1/2 legătură de pătrunjel

6 linguri de roșii decojite

sare, piper

fulgi chilli

–  cantitati pentru cca 8 bucati –

reteta lahmacun

Citeste si: Rețetă de pachețele de primăvară prăjite în ulei încins

Mod de Preparare

Pasați cu ajutorul unui blender roșiile din conservă, ardeiul gras, ceapa și cățeii de usturoi tocați mărunt.

Amestecați sosul cu carnea tocată și adăugați apoi pătrunjelul, alături de sare și piper.

Omogenizați bine. Puneți tortilla pe o hârtie de copt, care la rândul ei va fi așezată într-o tavă, apoi puneți deasupra câte o lingură de umplutură pe fiecare bucată de tortilla în parte.

Tortilla trebuie să aibă aproximativ 20 cm diametru. Dacă acestea sunt mai mari, va trebui să puneți mai multă umplutură pe fiecare dintre ele și astfel veți obține

mai puțin de 8 bucăți.

Stratul de carne trebuie să fie cât mai subțire și omogen, pentru a se coace cât mai repede.

Coaceți preparatul la o temperatură de 180 de grade timp de 8-10 minute.

reteta lahmacun

Le puteți rula și apoi vă recomandăm să introduceți  salată verde în interior, alături de ceapă roșie, pătrunjel si ridichi.

Va ieși un amestec delicios!

Citeste si: Rețeta pentru Ciorba de pește în 4 pași simpli!

Lahmacun-ul poate fi copt și în tigaie, la foc mediu, însă trebuie neapărat acoperit cu un capac.

Dacă alegeți această variantă, este recomandat să încălziți bine tigaia, ținând capacul deasupra, apoi să puneti preparatul înăuntru

rapid, urmând să așezați capacul la loc imediat.

Lăsați Lahmacun-ul la foc mediu timp de 8-10 minute.

Va ieși un deliciu!

Enjoy!

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Saveta Bogdan a rămas fără cuvinte atunci când a văzut cât i-a venit factura la curent. Ce le transmite artista autorităților: “În acest moment nu am bani.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, călătorie de neuitat pe plaiuri vrâncene

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies