Cea mai simpla reteta de pepeni murati pentru la iarna!


Pepenii murati sunt o delicatesa si se prepara simpla si rapid. Iata cum.

 

Pentru  reteta avem nevoie de pepeni rosii de marime mijlocie, sau mai mici. Trebuie sa aveti grija sa nu fie loviti si sa fie proaspeti.
- pepeni rosii
- crengute de marar uscat
- frunze de telina uscata
- crengute cu frunze de  stejar
- crengute cu frunze de visin si de coacaza neagra
- sare mare
- miere de albine
La  10 litri de apa e nevoie de 800 gr de sare mare (este cea mai buna pentru muraturi) .
Incepem cu spalarea pepenilor
Trebuie sa intepam fiecare pene cu un ac mai mare in câteva locuri, asta pentru ca saramura sa-i patrunda mai bine.
La fundul borcanului/ bidonului se pun crengi uscate de marar, visin, stejar, coacaza , frunze de telina . Pepenii netaiati  se aranjeaza in rânduri, unul peste altul.  Peste ei se pune un capac din lemn , peste care se mai adauga o greutate mare (este important ca pepenii sa fie apasati foarte bine).
Dupa  ce pepenii au fost asezati, incepem sa preparam saramura: la 10 litri de apa de fântâna sau izvor ( apa pura, curata) se amesteca cu 800 gr de sare mare si cu o lingura mare amestecam pâna se topeste sarea. Se toarna saramura peste pepeni si se prepara alta saramura pâna se vor acoperi complet.
FOARTE IMPORTANT: este necesar sa inlaturati in fiecare zi spuma si mucegaiul, care va aparea, timp de o luna.
Pepenii se vor mura in decurs de doua luni de zile.
Sursa

Pentru  reteta avem nevoie de pepeni rosii de marime mijlocie, sau mai mici. Trebuie sa aveti grija sa nu fie loviti si sa fie proaspeti. 

- pepeni rosii
- crengute de marar uscat
- frunze de telina uscata
- crengute cu frunze de  stejar
- crengute cu frunze de visin si de coacaza neagra
- sare mare
- miere de albine

La  10 litri de apa e nevoie de 800 gr de sare mare (este cea mai buna pentru muraturi) .

Incepem cu spalarea pepenilor 

Trebuie sa intepam fiecare pene cu un ac mai mare in câteva locuri, asta pentru ca saramura sa-i patrunda mai bine.

La fundul borcanului/ bidonului se pun crengi uscate de marar, visin, stejar, coacaza , frunze de telina . Pepenii netaiati  se aranjeaza in rânduri, unul peste altul.  Peste ei se pune un capac din lemn , peste care se mai adauga o greutate mare (este important ca pepenii sa fie apasati foarte bine).

Dupa  ce pepenii au fost asezati, incepem sa preparam saramura: la 10 litri de apa de fântâna sau izvor ( apa pura, curata) se amesteca cu 800 gr de sare mare si cu o lingura mare amestecam pâna se topeste sarea. Se toarna saramura peste pepeni si se prepara alta saramura pâna se vor acoperi complet. 

FOARTE IMPORTANT: este necesar sa inlaturati in fiecare zi spuma si mucegaiul, care va aparea, timp de o luna.

Pepenii se vor mura in decurs de doua luni de zile.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Liviu Vârciu, tătic pentru a treia oară! Cine este femeia care-i va dărui un copil?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri