Cu ceapa sau fara ceapa? Incearca aceasta delicioasa reteta de omleta spaniola. Sigur nu ai mai mancat asa ceva.
Ingrediente
700g cartofi
1 ceapa
100ml ulei de masline
8 oua
1 praf generos de sare
1 praf generos de piper
Mod de preparare
Curata cartofii si taie-i in felii rotunde, subtiri de jumatate de centimetru.
Incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu si adauga cartofii. Asezoneaza, pune capacul si gateste usor timp de 10 minute fara sa lasi cartofii sa devina maro.
Adauga ceapa si gateste inca 10 minute cu capacul pus. Scurge apoi uleiul din tava si pastreaza pentru mai tarziu.
Bate ouale intr-un vas mare, apoi adauga cartofii calzi si ceapa.
Curata tigaia si adauga inapoi cateva linguri de ulei. Pune amestectul si amesteca pentru ca totul sa fie bine distribuit. Gateste timp de 15 minute la foc mic.
Incearca sa maesteci usor cu spatula si despinde marginile pana cand omleta se misca in tigaie. Incearca sa intorci omleta cu ajutorul unei farfurii.
Gateste la foc mic si pe partea cealalata inca 5 minute.
Lasa la racit putin inainte de a o servi.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro