Cea mai simpla reteta: bilute cu nuci! Uite ce usor se fac!

Cea mai simpla reteta: bilute cu nuci! Uite ce usor se fac!
Cea mai simpla reteta: bilute cu nuci! Uite ce usor se fac!

Aceasta reteta este simpla si se face imediat. Vezi aici ce pasi ai de urmat.

 

Ingrediente
250 g faina, 150 g unt, 100 g zahar, 3 galbenusuri, coaja de lamaie, 1 varf de cutit sare fina, esenta de rom, albus de ou pentru uns.
Umplutura: 50 g nuci macinate, 50 g nuci intregi, 1 albus de ou, zahar vanilat.
Decor: 100 g ciocolata, glazura de bomboane colorate.
Ingrediente
Untul se freaca 2 minute cu zaharul intr-un castron, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare, esenta de rom, sarea, coaja de lamaie si la urma faina. Se amesteca toate fara sa se framante. Se lasa la rece o ora. Umplutura se face amestecand nucile macinate si nucile intregi cu zaharul vanilat si albusul de ou.
Se ia apoi aluatul, se face din el un sul pe masa presarata cu faina si se taie bucatele. Se ia una dintre bucatele si se intinde usor pe masa, apoi se adauga umplutura de nuci si se modeleaza aluatul cat sa formeze o bila. Se ung apoi bilele formate cu albus de ou si se dau la cuptor. Se coc la foc potivit, fara sa se rumeneasca (aproximativ 15-20 minute).
Dupa ce s-au racit se topeste ciocolata pe baia de aburi. Se ia apoi fiecare biluta, se da prin ciocolata topita si se decoreaza cu bomboane colorate. Se pun pe un gratar si se dau la rece pentru cateva minute.
Sursa

Ingrediente

250 g faina, 150 g unt, 100 g zahar, 3 galbenusuri, coaja de lamaie, 1 varf de cutit sare fina, esenta de rom, albus de ou pentru uns.



Umplutura: 50 g nuci macinate, 50 g nuci intregi, 1 albus de ou, zahar vanilat.

Decor: 100 g ciocolata, glazura de bomboane colorate.

Ingrediente

Untul se freaca 2 minute cu zaharul intr-un castron, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare, esenta de rom, sarea, coaja de lamaie si la urma faina. Se amesteca toate fara sa se framante.
Se lasa la rece o ora. Umplutura se face amestecand nucile macinate si nucile intregi cu zaharul vanilat si albusul de ou. Se ia apoi aluatul, se face din el un sul pe masa presarata cu faina si se taie bucatele. Se ia una dintre bucatele si se intinde usor pe masa, apoi se adauga umplutura de nuci si se modeleaza aluatul cat sa formeze o bila. Se ung apoi bilele formate cu albus de ou si se dau la cuptor.
Se coc la foc potivit, fara sa se rumeneasca (aproximativ 15-20 minute). 

Dupa ce s-au racit se topeste ciocolata pe baia de aburi. Se ia apoi fiecare biluta, se da prin ciocolata topita si se decoreaza cu bomboane colorate. Se pun pe un gratar si se dau la rece pentru cateva minute.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Anunț pentru pensionare și mame. Ce se întâmplă cu venitul în perioada următoare

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive

Carlos Santana s-a prăbușit pe scenă. Chitaristul în vârstă de 77 de ani a fost dus de urgență la spital

Singurele 2 ZILE în care ai voie să speli în Săptămâna Mare!

Rezultate Loto 6 din 49 joi, 24 aprilie 2025: Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE. Report fabulos de peste 13 milioane de lei la Noroc

Comoara romană ascunsă, găsită înainte de Paște în Giurgiu! Este una dintre cele mai mari descoperiri din istoria recentă


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies