Cea mai savuroasa reteta de sarmalute de post cu ciuperci! Reteta asta este simpla!


Ciupercile ajuta la intarirea sistemului imunitar, ceea ce e foarte bine, acum la inceput de iarna.

 

Ingrediente:
– 2 verze dulci de marime medie
– 1 kg de ciuperci champignon
– 200 g orez
– 3-4 linguri pasta de tomate
– 3 cepe
– 2 morcovi
– 3 linguri de ulei
– 2 legaturi de marar
– sare, piper
Se oparesc verzele 5 minute, se desfac foile si se lasa pe o farfurie.
Ceapa se toaca marunt, morcovii se dau pe razatoare, ciupercile se spala si se taie cubulete.
Se spala orezul si se scurge.
Intr-o tigaie incapatoare se incalzeste uleiul si si se pun la calit ceapa si morcovul. Se lasa pana se inmoaie putin si se adauga orezul. Se lasa 2-3 minute sa se caleasca impreuna cu ceapa si morcovii, dupa care se adauga ciupercile. Se lasa pe foc pana scade sucul ciupercilor.
Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga mararul tocat marunt.
Cu aceasta umplutura se impacheteaza sarmalele.
Se aseaza intr-un vas, se stropesc cu pasta de tomate, se adauga apa pana la nivelul sarmalelor si se pun la foc.
Dupa cateva clocote se dau la cuptorul preincalzit pentru 50-60 de minute.
Sursa

Ingrediente:

– 2 verze dulci de marime medie
– 1 kg de ciuperci champignon
– 200 g orez
– 3-4 linguri pasta de tomate
– 3 cepe
– 2 morcovi
– 3 linguri de ulei
– 2 legaturi de marar
– sare, piper

Se oparesc verzele 5 minute, se desfac foile si se lasa pe o farfurie.Ceapa se toaca marunt, morcovii se dau pe razatoare, ciupercile se spala si se taie cubulete.

Se spala orezul si se scurge.

Intr-o tigaie incapatoare se incalzeste uleiul si si se pun la calit ceapa si morcovul. Se lasa pana se inmoaie putin si se adauga orezul. Se lasa 2-3 minute sa se caleasca impreuna cu ceapa si morcovii, dupa care se adauga ciupercile. Se lasa pe foc pana scade sucul ciupercilor.

Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga mararul tocat marunt.Cu aceasta umplutura se impacheteaza sarmalele.

Se aseaza intr-un vas, se stropesc cu pasta de tomate, se adauga apa pana la nivelul sarmalelor si se pun la foc.Dupa cateva clocote se dau la cuptorul preincalzit pentru 50-60 de minute.

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Botezatu, declarații șoc despre ținuta Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale 2019! Ce a spus designerul despre taiorul și broșa fostului premier!” Nu știu dacă are pe cineva care o îmbracă, nici nu mă interesează” 

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri