Cea mai rapida reteta de negresa! E gata in 30 de minute!

Cea mai rapida reteta de negresa! E gata in 30 de minute!
Cea mai rapida reteta de negresa! E gata in 30 de minute!

Negresa in sine e deja o prajitura usoara, insa cu reteta asta, e la cuptor in 10 minute, fara sa folosesti mixerul!

 

INGREDIENTE
4 oua
100 g ciocolata cu lapte
120 g faina
50-80 g zahar (dupa gust)
esenta vanilie
1 lingurita praf de copt
2 linguri de unt
3 linguri cacao
MOD DE PREPARARE:
Bate ouale cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce capata volum.
Topeste ciocolata cu cele 2 linguri de unt la microunde, amestecand la fiecare 30 de secunde, pentru a asigura o topire uniforma.
Adauga ciocolata topita peste ouale batute si amesteca, apoi incorporeaza cacaua, praful de copt si faina folosind o spatula, cu miscari de jos in sus.
Aluatul trebuie sa aiba consistenta similara cu cea de pandispan, dar putin mai lichida, prin urmare adauga faina treptat, pana obtii exact consistenta descrisa.
Toarna aluatul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si da-o la cuptorul preincalzit la 180 grade sau la foc mediu pentru 20-25 de minute, pana ce marginile incep sa se desprinda, iar negresa trece testul scobitorii.
Serveste prajitura dupa ce se raceste.
Sursa: RetetePractice.ro

INGREDIENTE

4 oua
100 g ciocolata cu lapte
120 g faina
50-80 g zahar (dupa gust)
esenta vanilie
1 lingurita praf de copt
2 linguri de unt
3 linguri cacao

MOD DE PREPARARE:

Bate ouale cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce capata volum.



Topeste ciocolata cu cele 2 linguri de unt la microunde, amestecand la fiecare 30 de secunde, pentru a asigura o topire uniforma.

Adauga ciocolata topita peste ouale batute si amesteca, apoi incorporeaza cacaua, praful de copt si faina folosind o spatula, cu miscari de jos in sus.

Aluatul trebuie sa aiba consistenta similara cu cea de pandispan, dar putin mai lichida, prin urmare adauga faina treptat, pana obtii exact consistenta descrisa.Toarna
aluatul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si da-o la cuptorul preincalzit la 180 grade sau la foc mediu pentru 20-25 de minute, pana ce marginile incep sa se desprinda, iar negresa trece testul scobitorii.Serveste prajitura dupa ce se raceste.

Sursa: RetetePractice.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Horoscop 27 decembrie 2025: O zodie are nevoie de liniște

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Deea Maxer, confesiuni despre viitor. Se mai vede aceasta îmbrăcând rochia de mireasă, în fața altarului? „Am lăsat ca universul să mă surprindă și să aducă oameni în viața mea.”

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies