Cea mai rapida reteta de negresa! E gata in 30 de minute!


Negresa in sine e deja o prajitura usoara, insa cu reteta asta, e la cuptor in 10 minute, fara sa folosesti mixerul!

 

INGREDIENTE
4 oua
100 g ciocolata cu lapte
120 g faina
50-80 g zahar (dupa gust)
esenta vanilie
1 lingurita praf de copt
2 linguri de unt
3 linguri cacao
MOD DE PREPARARE:
Bate ouale cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce capata volum.
Topeste ciocolata cu cele 2 linguri de unt la microunde, amestecand la fiecare 30 de secunde, pentru a asigura o topire uniforma.
Adauga ciocolata topita peste ouale batute si amesteca, apoi incorporeaza cacaua, praful de copt si faina folosind o spatula, cu miscari de jos in sus.
Aluatul trebuie sa aiba consistenta similara cu cea de pandispan, dar putin mai lichida, prin urmare adauga faina treptat, pana obtii exact consistenta descrisa.
Toarna aluatul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si da-o la cuptorul preincalzit la 180 grade sau la foc mediu pentru 20-25 de minute, pana ce marginile incep sa se desprinda, iar negresa trece testul scobitorii.
Serveste prajitura dupa ce se raceste.
Sursa: RetetePractice.ro

INGREDIENTE

4 oua
100 g ciocolata cu lapte
120 g faina
50-80 g zahar (dupa gust)
esenta vanilie
1 lingurita praf de copt
2 linguri de unt
3 linguri cacao

MOD DE PREPARARE:

Bate ouale cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce capata volum.

Topeste ciocolata cu cele 2 linguri de unt la microunde, amestecand la fiecare 30 de secunde, pentru a asigura o topire uniforma.

Adauga ciocolata topita peste ouale batute si amesteca, apoi incorporeaza cacaua, praful de copt si faina folosind o spatula, cu miscari de jos in sus.

Aluatul trebuie sa aiba consistenta similara cu cea de pandispan, dar putin mai lichida, prin urmare adauga faina treptat, pana obtii exact consistenta descrisa.Toarna aluatul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si da-o la cuptorul preincalzit la 180 grade sau la foc mediu pentru 20-25 de minute, pana ce marginile incep sa se desprinda, iar negresa trece testul scobitorii.Serveste prajitura dupa ce se raceste.

Sursa: RetetePractice.ro

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Cutremurător! Ce a simțit Botezatu în momentul în care medicii i-au spus că are cancer! ”Nu am putut să scot nici măcar un cuvânt, am rămas cu privirea fixă într-un punct”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri