Cea mai rapidă rețetă de gofre. Așa le faci extrem de pufoase


Rețeta de gofre este rapidă, simplă și se face din doar câteva ingrediente. Ca să obțineți cele mai pufoase gofre, trebuie să știți însă câteva trucuri.


In articol:

Gofrele reprezintă o variantă perfectă pentru un mic dejun delicios sau pentru un desert preparat rapid și fără mari bătăi de cap. Aceste vafe, pe românește, își au originea în Belgia, dar le puteți prepara și acasă, exact ca la carte. 

Gofrele, desertul perfect al belgienilor

Cu toții am gustat, măcar o dată, din pufoasele gofre, specifice bucătăriei belgiene. Dacă nu știați, acestea sunt de două feluri: există gofre de Bruxelles și gofre de Liege. 

Diferența între ele este aceea că primele au aluatul mult mai subțire, iar gofrele de Liege au unt în compoziție și sunt mai groase. Puteți prepara gofre pentru micul dejun, pe care să le savurați fierbinți, simple sau alături de diferite toppinguri. 

Acest desert se face imediat, așa că nu veți fi nevoite să stați cu orele în bucătărie. În cel mult un sfert de oră, veți avea în farfurie cele mai pufoase gofre. 

Avantajul acestui preparat este că poate fi făcut în diferite moduri, în funcție de preferințele fiecăruia. De exemplu, puteți adăuga cacao în aluat sau puteți să puneți stafide, merișoare sau orice fel de fructe uscate. 

Gofrele simple merg de minune cu miere, cu sos de ciocolată sau de caramel, cu fructe proaspete sau le puteți pudra cu zahăr și atât. 

 

gofre pufoase
Gofrele pot fi servite cu frișcă sau cu fructe proaspete

 

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 150 g făină
  • 150 ml lapte
  • zahăr vanilat
  • 50 g unt topit
  • un praf de sare
  • coajă rasă de lămâie

Cum se fac gofrele

În primul rând, trebuie să aveți un aparat special, pentru preparat gofre. Separați albușurile de gălbenușuri și bateți albușurile spumă, cu un praf de sare. 

Apoi adăugați și zahărul vanilat în spuma de albușuri, puneți și cele două gălbenușuri și mixați bine. Untul trebuie topit înainte și apoi turnat peste această compoziție. 

În timp ce mixați în continuare, adăugați și laptele, puțin câte puțin.

La final, puneți făina, treptat, și amestecați bine cu o spatulă sau cu un tel. Coaja de lămâie rasă se adaugă ultima. 

Încingeți aparatul de vafe, ungeți-l bine cu unt, pe ambele părți, iar apoi turnați din compoziție, cu ajutorul unui polonic, exact ca la clătite. 

Închideți aparatul, lăsați-l cel mult 5 minute și apoi scoateți gofra. Procedați la fel, până veți termina tot aluatul. Gofrele se pudrează cu zahăr, dacă optați pentru cea mai simplă variantă. 

gofre pufoase
Gofrele merg de minune și cu un sos de afine, dulce-acrișor

Pe piață există și aparat de gofre cu diferite forme. Pentru că tot se apropie Ziua Îndrăgostiților, îi puteți prepara iubitului sau iubitei gofre în formă de inimioară. Arată senzațional și cu siguranță surpriza va fi apreciată de către persoana dragă. 


Abonează-te pe

Citește și:

Scrisori de dragoste celebre. Cum și-au exprimat iubirea îndrăgostiții vremurilor trecute

ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor

Culori de păr pentru femeile cu vârsta de peste 50 de ani

5 măști pentru riduri profunde pe care le poți face acasă

Roxana Nemeș, primele dezvăluiri despre nuntă! Vedeta a izbucnit în plâns: „Ne-am dorit să fie în intimitatea noastră”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop zilnic

23 SEPTEMBRIE 2021: Horoscop zilnic joi. O zodie primește o propunere de afacere sau sarcini noi la locul de muncă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri