Cea mai rapidă rețetă de cozonac. Nu necesită frământare

reteta cozonac simpla
cozonacul este preferat de toată familia

Dacă nu știi cum să pregătești un cozonac rapid și gustos, noi îți venim în ajutor

Acest dulce este preferat de toată familia și este nelipsit de pe masa de Paște și Crăciun. Dar hai să vedem care este cea mai rapidă rețetă de cozonac, care nici nu necesită frământare. 

Iese un preparat delicios, vă spunem cu încredere!

Rețetă de cozonac fără frământare

Un pas important în urmarea acestei rețete este să ne asigurăm că toate ingredientele pe care le vom folosi sunt la temperatura camerei și că nu sunt expirate.

reteta cozonac fara coacere
cozonacul are un miros aparte[Sursa foto: PixaBay]

Ingredientele necesare pentru prepararea aluatului

Pentru un aluat ca la mama acasă, vom avea nevoie de:

1 kg de făină tip 000

50 g drojdie proaspătă

5 gălbenușuri și 1 ou întreg pentru uns

500 ml lapte

100 g unt topit

5 linguri ulei

150 g zahăr

1 esență de vanilie

coaja rasă de la o lămâie

1 praf de sare

Ingrediente necesare pentru umplutură

5 albușuri de ou

250 g sâmburi de nucă

50 g de stafide

150 g zahăr

2 linguri de cacao

esență de rom

Câteva ingrediente de care vom mai avea nevoie

ulei pentru uns blatul 

hârtie de copt

zahăr pe care îl vom presăra peste cozonac

100 ml lapte pentru a dizolva drojdia

Instrucțiuni de preparare a cozonacului fără frământare

Se cerne făină într-un bol, după care se adaugă praful de sare și se amestecă cu o spatulă. 

După ce untul a fost topit, se lasă deoparte pentru a se răci puțin.

Se încălzeșete puțin laptele pe care îl amestecăm cu zahărul, esența de vanilie și coaja rasă de la lămâie. Se amestescă până când zahărul este topit în întregime.

reteta cozonac simpla
cozonacul este preferat de toată familia[Sursa foto: PixaBay]

Drojdia se pune într-un alt bol peste care se adaugă 100 ml de lapte și se dizolvă o lingură de zahăr, dar și două linguri de făină. Se amestecă foarte bine până când drojdia este dizolvată complet dar și compoziția este omogenizată. Aceasta se numește MAIA care se lasă la crescut.

Gălbenușurile se separă de albușuri și se amestecă cu 5 linguri de ulei.

În făină se încorporează MAIAUA crescută, dar și laptele îndulcit și gălbenușurile amestecate cu ulei și unt topit.

NU SE FRĂMÂNTĂ acest aluat, trebuie doar amestecat până când devine ușor elastic.

Citește și: Ce se întâmplă cu relația dintre Ahmed și Veronica: „Nu-mi place cum ești”. Aflați ce se va întâmpla între cei doi concurenți din „Casa iubirii”, în ediția de marți, 23 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante- stirilekanald.ro

Se formează o bilă pe care o vom lăsa la crescut cât să-și dubleze volumul. Important este ca acest aluat să fie ferit de curent.

Cât timp aluatul crește, e timpul să ne ocupăm de umplutură!

Albușurile se bat spumă și se adaugă zahărul treptat, până când se obține o bezea pe care o vom amesteca cu nuca, esența de rom, cacao și stafide.

Acum că aluatul a crescut, îl putem împărți în 4 sau 6 părți egale, în funcție de tăvile pe care le avem la dispoziție.

Blatul pe care vom întinde aluatul se unge cu ulei, după care întindem foaia pe care vom pune umplutura.

După fiecare foaie pe care turnăm umplutură, începem să rulăm.

Cozonacul rezultat îl vom pune în tava de copt și la fel vom proceda și cu ceilalți.

Cozonacii rezultați se ung cu ou și peste se presară puțin zahăr.

Se lasă la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute. 

Poftă bună! Sigur vă veți linge pe degete!

 

 

 

 

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Roxana Nemeș, mai fericită ca niciodată. Primul Crăciun al vedetei în rolul de mămică: „Îmi văd visul împlinit în fiecare zi.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Clipe cumplite pentru Loredana Groza, în prag de sărbători! Tatăl artistei se află în stare gravă la spital: „Tata…fă-te bine”

Mesajul lui Fuego în Ajun de Crăciun stârnește nostalgie printre internauți. CE A OBSERVAT îndrăgitul artist despre sărbători te va face să zâmbești și să suspini în același timp: "Fiecare are ceva de făcut, iar asta pune o lume întreagă în..."

Octavia Geamănu, lecția pe care a învățat-o și vrea să o dea mai departe. Ce a schimbat la ea în ultima perioadă și e foarte mândră de asta: “Gândul meu se îndreaptă către cei care mereu așteaptă.”

Veronica izbucnește în lacrimi după ce s-a întâlnit cu familia lui Ahmed. Ce a pățit concurenta „Casa iubrii”

Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies