Cea mai rapidă rețetă de cozonac. Nu necesită frământare

reteta cozonac simpla
cozonacul este preferat de toată familia

Dacă nu știi cum să pregătești un cozonac rapid și gustos, noi îți venim în ajutor

Acest dulce este preferat de toată familia și este nelipsit de pe masa de Paște și Crăciun. Dar hai să vedem care este cea mai rapidă rețetă de cozonac, care nici nu necesită frământare. 

Iese un preparat delicios, vă spunem cu încredere!

Rețetă de cozonac fără frământare

Un pas important în urmarea acestei rețete este să ne asigurăm că toate ingredientele pe care le vom folosi sunt la temperatura camerei și că nu sunt expirate.

reteta cozonac fara coacere
cozonacul are un miros aparte[Sursa foto: PixaBay]

Ingredientele necesare pentru prepararea aluatului

Pentru un aluat ca la mama acasă, vom avea nevoie de:

1 kg de făină tip 000

50 g drojdie proaspătă

5 gălbenușuri și 1 ou întreg pentru uns

500 ml lapte

100 g unt topit

5 linguri ulei

150 g zahăr

1 esență de vanilie

coaja rasă de la o lămâie

1 praf de sare

Ingrediente necesare pentru umplutură

5 albușuri de ou

250 g sâmburi de nucă

50 g de stafide

150 g zahăr

2 linguri de cacao

esență de rom

Câteva ingrediente de care vom mai avea nevoie

ulei pentru uns blatul 

hârtie de copt

zahăr pe care îl vom presăra peste cozonac

100 ml lapte pentru a dizolva drojdia

Instrucțiuni de preparare a cozonacului fără frământare

Se cerne făină într-un bol, după care se adaugă praful de sare și se amestecă cu o spatulă. 

După ce untul a fost topit, se lasă deoparte pentru a se răci puțin.

Se încălzeșete puțin laptele pe care îl amestecăm cu zahărul, esența de vanilie și coaja rasă de la lămâie. Se amestescă până când zahărul este topit în întregime.

reteta cozonac simpla
cozonacul este preferat de toată familia[Sursa foto: PixaBay]

Drojdia se pune într-un alt bol peste care se adaugă 100 ml de lapte și se dizolvă o lingură de zahăr, dar și două linguri de făină. Se amestecă foarte bine până când drojdia este dizolvată complet dar și compoziția este omogenizată. Aceasta se numește MAIA care se lasă la crescut.

Gălbenușurile se separă de albușuri și se amestecă cu 5 linguri de ulei.

În făină se încorporează MAIAUA crescută, dar și laptele îndulcit și gălbenușurile amestecate cu ulei și unt topit.

NU SE FRĂMÂNTĂ acest aluat, trebuie doar amestecat până când devine ușor elastic.

Citește și: Este cod roșu de viscol! Rafale de peste 120 km/h și vizibilitate zero în zonele montane- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

Se formează o bilă pe care o vom lăsa la crescut cât să-și dubleze volumul. Important este ca acest aluat să fie ferit de curent.

Cât timp aluatul crește, e timpul să ne ocupăm de umplutură!

Albușurile se bat spumă și se adaugă zahărul treptat, până când se obține o bezea pe care o vom amesteca cu nuca, esența de rom, cacao și stafide.

Acum că aluatul a crescut, îl putem împărți în 4 sau 6 părți egale, în funcție de tăvile pe care le avem la dispoziție.

Blatul pe care vom întinde aluatul se unge cu ulei, după care întindem foaia pe care vom pune umplutura.

După fiecare foaie pe care turnăm umplutură, începem să rulăm.

Cozonacul rezultat îl vom pune în tava de copt și la fel vom proceda și cu ceilalți.

Cozonacii rezultați se ung cu ou și peste se presară puțin zahăr.

Se lasă la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute. 

Poftă bună! Sigur vă veți linge pe degete!

 

 

 

 

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Chef Orlando Zaharia, fotografie prețioasă din locul special sufletului său. Unde a ajuns și ce amintiri i-au venit în minte: "Locul cel mai frumos de pe Pământ."

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

FOTO Artistul Ion Drăgan este condus pe ultimul drum. Curtea casei lui este neîncăpătoare de oameni și interpreți care au vrut să îl mai vadă pentru ultima dată. Melodiile lui răsună în tot satul

Veronica, pe cale să ia o decizie radicală în relația cu Ahmed: „O să pun punct”. Incredibil ce se va întâmpla în „Casa iubirii”, în ediția de sâmbătă, 27 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies