Cea mai gustoasa si usoara reteta de cornultele cu rahat! Asta e reteta bunicii!

Cea mai gustoasa si usoara reteta de cornultele cu rahat! Asta e reteta bunicii!
Cea mai gustoasa si usoara reteta de cornultele cu rahat! Asta e reteta bunicii!

Ti-e dor de cornuletele cu rahat din copilarie? Reteta asta este incredibil de buna!

 

Ingrediente
100gr unt
100gr smantana
400gr faina (cat cuprinde)
1 lingura otet pentru fragezime
Umplutura: rahat, gem de prune
Optional: un praf de sare, zahar pudra
1. Amesteca ingredientele: 100 gr de unt la temperatura camerei cu 100 gr de smantana. Adauga 1 lingura de otet pentru fragezime, un praf de sare si faina cat cuprinde – in jur de 400-450 de grame. Formeaza un aluat de consistenta unei plasteline.
2. Pune aluatul la frigider timp de 30 de minute.
3. Intinde aluatul, daca se lipeste mai adauga putina faina. Taie-l in forma de triunghi.
Pune un cub de umplutura si impacheteaza cornuletele.
4. Pune hartie de copt in tava. Preincalzeste cuptorul la 200°C. Pune cornuletele  15 minute la 180°C. Verifica si eventual mai lasa 5-10 minute.
5. Atunci cand s-au rumenit, scoate-le din cuptor, pune zahar pudra peste cornulete. Sunt excelente reci( dar si calde)
Sursa, sursa foto: ReteteBebelusi

Ingrediente

100gr unt
100gr smantana
400gr faina (cat cuprinde)
1 lingura otet pentru fragezime
Umplutura: rahat, gem

de prune

Optional: un praf de sare, zahar pudra

1. Amesteca ingredientele: 100 gr de unt la temperatura camerei cu 100 gr de smantana. Adauga 1 lingura de otet pentru fragezime, un praf de sare si faina cat cuprinde – in jur de 400-450 de grame. Formeaza un aluat de consistenta unei plasteline.

2. Pune aluatul la frigider timp de 30 de minute.

3.
Intinde aluatul, daca se lipeste mai adauga putina faina. Taie-l in forma de triunghi. Pune un cub de umplutura si impacheteaza cornuletele.

4. Pune hartie de copt in tava. Preincalzeste cuptorul la 200°C. Pune cornuletele  15 minute la 180°C. Verifica si eventual mai lasa 5-10 minute.

5. Atunci cand s-au rumenit, scoate-le din cuptor, pune zahar pudra peste cornulete. Sunt excelente reci( dar si calde)

Sursa, sursa foto: ReteteBebelusi

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mesajul postat de Oana Lis la aflarea veștii că actrița Brigitte Bardot s-a stins din viață. Ce a făcut Viorel Lis când s-a întâlnit cu ea: „N-a rezistat la așa legendă de femeie.”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Chef Orlando Zaharia, fotografie prețioasă din locul special sufletului său. Unde a ajuns și ce amintiri i-au venit în minte: "Locul cel mai frumos de pe Pământ."

Andreea Mantea anunță numele primului finalist din „Casa iubirii”! Aflați cine va intra în marea finală în ediția de duminică, 28 decembrie, difuzată de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies