Cea mai gustoasa reteta de muffins cu afine! Iata ce simplu este!


Aceste briose sunt excelente pentur micul dejun si sunt foarte gustoase.

 

Ingrediente (pentru 10 -12 muffins):
375g faina
4 lingurite praf de copt
½ lingurita sare
1 lingurita scortisoara
2 oua
200g  zahar
240ml lapte
100ml ulei
1 lingurita extract de vanilie
200g afine
zahar pudra
Preincalzeste cuptorul la 200C. Pregateste tava de briose (adica aseaza-i hartiile speciale sau taie patrate din hartie de copt si preseaza-le cu un pahar, astfel incat sa ia forma lacasurilor din tava).
Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, sarea si scortisoara.
Bate, intr-un alt bol, ouale cu zaharul. Adauga laptele, uleiul si vanilia.
Incorporeaza ingredientele umede in cele uscate si adauga afinele. Pune aluat in fiecare hartie pregatita, cu grija, pana cand umpli ¾ din inaltimea lor.
Coace la 200C timp de 5 minute. Redu temperatura la 180C si mai lasa muffins in cuptor in jur de 20 de minute pana cand sunt aurii la suprafata si o scobitoare infipta in centrul lor iese aproape curata.
Lasa-le sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi pudreaza-le cu zahar pudra.
Sursa

Ingrediente (pentru 10 -12 muffins):

375g faina
4 lingurite praf de copt
½ lingurita sare
1 lingurita scortisoara
2 oua
200g  zahar
240ml lapte
100ml ulei
1 lingurita extract de vanilie
200g afine
zahar pudra

Preincalzeste cuptorul la 200C. Pregateste tava de briose (adica aseaza-i hartiile speciale sau taie patrate din hartie de copt si preseaza-le cu un pahar, astfel incat sa ia forma lacasurilor din tava).

Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, sarea si scortisoara.

Bate, intr-un alt bol, ouale cu zaharul. Adauga laptele, uleiul si vanilia.

Incorporeaza ingredientele umede in cele uscate si adauga afinele. Pune aluat in fiecare hartie pregatita, cu grija, pana cand umpli ¾ din inaltimea lor.

Coace la 200C timp de 5 minute. Redu temperatura la 180C si mai lasa muffins in cuptor in jur de 20 de minute pana cand sunt aurii la suprafata si o scobitoare infipta in centrul lor iese aproape curata.

Lasa-le sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi pudreaza-le cu zahar pudra.

Sursa

 


Citește și:

Horoscop zilnic vineri, 23 octombrie 2020! Află ce zodie ar trebui să se mai distreze înainte de o nouă relaţie!

Românii refuză vaccinul anti-Coronavirus. De ce ar trebui să ne temem de vaccin?

Cine este cea mai frumoasă femeie din lume. Oamenii de știință au dat verdictul

Sfatul zilei de astăzi, vineri 23 octombrie 2020. Racii primesc o veste importantă

Adda le-a arătat fanilor burtica de gravidă! "Aşteptând ziua cea mare"

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bianca Rus, declaraţii incendiare despre Andreea Tonciu! Fosta concurenta de la „Bravo, ai Stil! Celebrities" îngroapă securea războiului!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri