Cea mai gustoasa reteta de muffins cu afine! Iata ce simplu este!


Aceste briose sunt excelente pentur micul dejun si sunt foarte gustoase.

 

Ingrediente (pentru 10 -12 muffins):
375g faina
4 lingurite praf de copt
½ lingurita sare
1 lingurita scortisoara
2 oua
200g  zahar
240ml lapte
100ml ulei
1 lingurita extract de vanilie
200g afine
zahar pudra
Preincalzeste cuptorul la 200C. Pregateste tava de briose (adica aseaza-i hartiile speciale sau taie patrate din hartie de copt si preseaza-le cu un pahar, astfel incat sa ia forma lacasurilor din tava).
Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, sarea si scortisoara.
Bate, intr-un alt bol, ouale cu zaharul. Adauga laptele, uleiul si vanilia.
Incorporeaza ingredientele umede in cele uscate si adauga afinele. Pune aluat in fiecare hartie pregatita, cu grija, pana cand umpli ¾ din inaltimea lor.
Coace la 200C timp de 5 minute. Redu temperatura la 180C si mai lasa muffins in cuptor in jur de 20 de minute pana cand sunt aurii la suprafata si o scobitoare infipta in centrul lor iese aproape curata.
Lasa-le sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi pudreaza-le cu zahar pudra.
Sursa

Ingrediente (pentru 10 -12 muffins):

375g faina
4 lingurite praf de copt
½ lingurita sare
1 lingurita scortisoara
2 oua
200g  zahar
240ml lapte
100ml ulei
1 lingurita extract de vanilie
200g afine
zahar pudra

Preincalzeste cuptorul la 200C. Pregateste tava de briose (adica aseaza-i hartiile speciale sau taie patrate din hartie de copt si preseaza-le cu un pahar, astfel incat sa ia forma lacasurilor din tava).

Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, sarea si scortisoara.

Bate, intr-un alt bol, ouale cu zaharul. Adauga laptele, uleiul si vanilia.

Incorporeaza ingredientele umede in cele uscate si adauga afinele. Pune aluat in fiecare hartie pregatita, cu grija, pana cand umpli ¾ din inaltimea lor.

Coace la 200C timp de 5 minute. Redu temperatura la 180C si mai lasa muffins in cuptor in jur de 20 de minute pana cand sunt aurii la suprafata si o scobitoare infipta in centrul lor iese aproape curata.

Lasa-le sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi pudreaza-le cu zahar pudra.

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Care este adevăratul nume al frumoasei Bernadett de la ”Puterea Dragostei”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri