Cea mai gustoasa reteta de cornulete cu bors! Sunt perfecte de Craciun!


Cea mai gustoasa reteta de cornulete cu bors! Sunt perfecte de Craciun!

Aceasta reteta este perfecta pentru masa de Craciun, asa ca te provocam sa o incerci.

 

Ingrediente:
350 gr faina alba
100 ml bors
12,5 g drojdie proaspata
100 ml ulei
un varf de cutit de sare
1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
1 plic zahar vaniliat
zahar pudra
Pentru umplutura:
rahat
gem mai tare
nuca macinata amestecata cu gem
Mod de preparare:
Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza si adaugam 1 lingurita faina si 3-4 lingurite apa calda. Lasam sa creasca. Intr-un bol cernem faina, adaugam sare, coaja rasa de lamaie, zaharul vaniliat, uleiul, borsul si drojdia crescuta. Eu am pus initial 250 gr faina, dar apoi am mai adaugat 100 gr. Framantam rapid un aluat, practic nu trebuie framantat doar cat sa se omogenizeze ingredientele.
Aluatul va fi putin mai gras dar sa nu va speriati, e asa cum trebuie sa fie.
Lasam sa creasca acoperit o ora, timp in care taiem rahatul bucatele ajutandu-ne de un cutit pe care il trecem prin faina. Cand aluatul a dospit, il impartim in 4. Fiecare bucate o intindem cat de subtire putem. Nu lucram cu faina pentru ca nu avem nevoie.
Impartim in 16, pe fiecare parte punem o bucatica de rahat si rulam usor de la baza spre varf.
Coacem intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau fara, la 170g C timp de 10 minute. Sincer am uitat sa ma uit la timpul de coacere dar cand vedeti ca incep sa se rumeneasca putin la varfuri sunt gata.
Le scoatem si fierbinti le trecem prin zahar pudra.
Sunt fragede si se desfac frumos in foi (cu cat e mai intins aluatul, cu atat au mai multe foi), pe masura ce stau sunt tot mai fragede.
Sursa

Ingrediente:

350 gr faina alba
100 ml bors
12,5 g drojdie proaspata
100 ml ulei
un varf de cutit de sare
1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
1 plic zahar vaniliat
zahar pudra

Pentru umplutura:

rahat
gem mai tare
nuca macinata amestecata cu gem

Mod de preparare:

Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza si adaugam 1 lingurita faina si 3-4 lingurite apa calda. Lasam sa creasca. Intr-un bol cernem faina, adaugam sare, coaja rasa de lamaie, zaharul vaniliat, uleiul, borsul si drojdia crescuta. Eu am pus initial 250 gr faina, dar apoi am mai adaugat 100 gr. Framantam rapid un aluat, practic nu trebuie framantat doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Aluatul va fi putin mai gras dar sa nu va speriati, e asa cum trebuie sa fie.

Lasam sa creasca acoperit o ora, timp in care taiem rahatul bucatele ajutandu-ne de un cutit pe care il trecem prin faina. Cand aluatul a dospit, il impartim in 4. Fiecare bucate o intindem cat de subtire putem. Nu lucram cu faina pentru ca nu avem nevoie. Impartim in 16, pe fiecare parte punem o bucatica de rahat si rulam usor de la baza spre varf. Coacem intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau fara, la 170g C timp de 10 minute. Sincer am uitat sa ma uit la timpul de coacere dar cand vedeti ca incep sa se rumeneasca putin la varfuri sunt gata.

Le scoatem si fierbinti le trecem prin zahar pudra. Sunt fragede si se desfac frumos in foi (cu cat e mai intins aluatul, cu atat au mai multe foi), pe masura ce stau sunt tot mai fragede.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

,,Nu știu ce se întâmplă cu mine”. Ella pățește acest lucru de zile bune. Vedeta s-a confesat la internauți

Detalii șocante! Ce au descoperit medicii pe corpul lui Alexandru Arșinel

Loredana Chivu, schimbare de look. Dansatoarea a slăbit brusc, iar acum este de nerecunoscut

Roxana Buzoiu a dat-o în bară cu limba engleză. Ce gafă a făcut pe TikTok

Ardei iuţi bulgăreşti în oţet. Cum prepari această rețetă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este sora Siminei Loica. Cele două s-au reîntâlnit, iar fotografia de familie a fost nelipsită
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri