Cea mai gustoasa prajitura in foi! Uite ce usor se face!

Cea mai gustoasa prajitura in foi! Uite ce usor se face!
Cea mai gustoasa prajitura in foi! Uite ce usor se face!

Aceasta prajitura este perfecta pentru weekend, asa ca iti recomandam sa o incerci cat mai repede.

 

INGREDIENTE
Foi
3 oua
7 lg miere
1 cana nuca macinata
1/2 cana zahar
1 lgt bicarbonat nestins
3 cani faina
Crema:
1 cana zahar pudra
1 pachet unt
1 cana lapte
4 lg.gris
esenta de vanilie
un borcan gem: caise, prune, capsuni
MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in foi:
Foi: Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul. Peste acestea adaugam nuca si mierea si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn. Adaugam putin cate putin faina+ bicarbonatul. Framantam aluatul format pana nu se mai lipeste de maini.
Se lasa la rece pt cca 30 min.
Pe masa de lucru pudrata cu faina, intindem din aluat o foaie subtire cam de 3-4 mm. Daca vrem sa le facem rotunde foile, decupam aluatul cu ajutorul unei farfurii, daca nu, intindem o foaie dreptunghiulara .Se pudreaza dosul unei tavi cu faina, se pune foaia si se intoduce la cuptor, pana se rumeneste usor. Coacem pe rand toate foile, pana terminam.
Crema: Fierbem la foc mic lapteleimpreuna cu grisul, pana se leaga. Untul se mixeaza spuma impreuna cu zaharul pudra. Cand s-a racit crema de gris punem cate putin in crema de unt si mixam. Adaugam si esenta. mixam pana se formeaza o crema omogena.
Asamblare: foaie, crema, foaie, gem, foaie, crema, foaie. Se orneaza cu un strat subtire de crema si krantz (cocos, fulgi de ciocolata).
Sursa: Sanatos-online.tk

INGREDIENTE

Foi

3 oua
7 lg miere
1 cana nuca macinata
1/2 cana zahar
1 lgt bicarbonat nestins
3 cani faina

Crema:

1 cana zahar pudra
1 pachet unt
1 cana lapte
4 lg.gris
esenta de vanilie
un borcan gem: caise, prune, capsuni

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in foi:

Foi: Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul.

Peste acestea adaugam nuca si mierea si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn. Adaugam putin cate putin faina+ bicarbonatul. Framantam aluatul format pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa la rece pt cca 30 min.

Pe masa de lucru pudrata cu faina, intindem din aluat o foaie subtire cam de 3-4 mm. Daca vrem sa le facem rotunde foile, decupam aluatul cu ajutorul unei farfurii, daca nu, intindem o foaie dreptunghiulara .Se pudreaza dosul unei tavi cu faina, se pune foaia si se intoduce la cuptor, pana se rumeneste usor.
Coacem pe rand toate foile, pana terminam.

Crema: Fierbem la foc mic lapteleimpreuna cu grisul, pana se leaga. Untul se mixeaza spuma impreuna cu zaharul pudra. Cand s-a racit crema de gris punem cate putin in crema de unt si mixam. Adaugam si esenta. mixam pana se formeaza o crema omogena.

Asamblare: foaie, crema, foaie, gem, foaie, crema, foaie. Se orneaza cu un strat subtire de crema si krantz (cocos, fulgi de ciocolata).


Sursa: Sanatos-online.tk

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Mădălin Liță, un tânăr aparte

3 cupluri de zodii MENITE să fie împreună. Sunt ADEVĂRATE suflete pereche!

Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta

Emily Burghelea, dată afară din casă după ce a adoptat un cățel: „Suntem aproape pe drumuri”

Procedurile estetice cu acid hialuronic pot declanșa alergii. Injectarea cu grăsime proprie câștigă teren!

Roberta și Sebastian, scandal cumplit înainte de date! „Nu mai pot de nervi!” Concurentul nu s-a putut abține când a văzut ce a putut să facă iubita lui

A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht


Cookies