Cea mai delicioasa reteta! Uite cum sa faci biscuiti cu unt si lamaie

Cea mai delicioasa reteta! Uite cum sa faci biscuiti cu unt si lamaie
Cea mai delicioasa reteta! Uite cum sa faci biscuiti cu unt si lamaie

Daca vrei sa iti surprinzi prietenii cu ceva bun si facut de tine, incearca aceasta reteta din care iti ies 30 de bucati.

 

Ingrediente:
125 g unt, la temperatura camerei
100 g zahar
1 ou
200 g faina
coaja de la 2 lamai mari
un sfert de lingurita praf de copt
un praf de sare
3 linguri zahar brun
Mod de preparare:
Untul se bate spuma cu zaharul folosind un mixer. Se adauga oul si se amesteca pana capata o consistenta pufoasa, aerata. Se incorporeaza faina, coaja de lamaie, praful de copt si sare. Se amesteca pana cand rezulta un aluat tare. Se modeleaza minge si se da la rece, intr-un castron acoperit cu folie alimentara.
Dupa doua ore de stat la rece, cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius. Aluatul se intinde foaie (0,5 cm grosime) pe blatul tapetat cu faina, cu un sucitor.
Folosind o forma rotunda pentru prajituri sau un pahar mai mic se decupeaza biscuiti din aluat. Se asaza intr-o tava intinsa, unsa cu putin unt. Deasupra se presara zahar brun si se dau la cuptor 10-12 minute, pana devin aramii pe margine.
Sursa

Ingrediente:

125 g unt, la temperatura camerei
100 g zahar
1 ou
200 g faina
coaja de la 2 lamai mari
un sfert de lingurita praf de copt
un praf de sare
3 linguri zahar brun

Mod de preparare:

Untul se bate spuma cu zaharul folosind un mixer.

Se adauga oul si se amesteca pana capata o consistenta pufoasa, aerata. Se incorporeaza faina, coaja de lamaie, praful de copt si sare. Se amesteca pana cand rezulta un aluat tare. Se modeleaza minge si se da la rece, intr-un castron acoperit cu folie alimentara.

Dupa doua ore de stat la rece, cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius. Aluatul se intinde foaie (0,5 cm grosime) pe blatul tapetat cu faina, cu un sucitor.


Folosind o forma rotunda pentru prajituri sau un pahar mai mic se decupeaza biscuiti din aluat. Se asaza intr-o tava intinsa, unsa cu putin unt. Deasupra se presara zahar brun si se dau la cuptor 10-12 minute, pana devin aramii pe margine.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Horoscop 18 noiembrie 2025. O zodie care nu este într-o relație va avea o discuție semnificativă care se va transforma în ceva de viitor

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

El știe unde e Dani Mocanu! Ce se întâmplă acum cu artistul și evenimentele la care urma să cânte, în timp ce poliția îl caută în toată România

Virgina o face praf pe Naomi în fața tuturor: "Te înjosești în halul ăsta pentru unul care...". Concurenta din Casa Iubirii NU se aștepta la o asemenea REACȚIE: "Dramatizează mult". Câștigătoarea sezonului 3 susține că Dorobanțu trebuia lăsat sub preș

VIDEO Ultimele imagini cu Ștefania Szabo în viață, doctorița moartă în Spitalul din Buzău. Scandalul în care a fost implicată înainte să moară

Cine este favoritul săptămânii din „Casa Iubirii”. Câștigătorul a primit premiul în ropote de aplauze: „Ce îmi doriți voi mie, așa vă doresc și eu vouă”

Reduceri ULUITOARE de Black Friday!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies