Cea mai buna tarta cu fructe de padure! Trebuie sa incerci si tu reteta asta


Aceasta reteta este excelenta daca iti plac fructele de padure. Iata cum se prepara!

 

INGREDIENTE
Blatul:
5 oua
10 linguri zahar
150 gr unt topit
doua esente vanilie
o cana plina de faina( mare)
coaja rasa de portocale
Crema de vanilie:
4 oua
150 gr zahar( sau 200 gr daca vrem mai dulce)
500 ml lapte
2 linguri amidon
2 linguri faina
vanilie 3 esente( 1 esenta si 2 pliculete)
Fructe de padure
capsuni o canita jeleu si sirop de fructe de padure
Blat:
Punem la mixer  ingredientele in ordinea urmatoare: ouale, zaharul, faina, aromele , adaugam untul topit si mixam in continuare. Ungem o forma de tarta cu unt, tapetam cu faina si turnam compozitia. Lasam la 200 grade pentru 25 de minute. scoatem si lasam la racit.
Crema: punem laptele pe foc, turnam esentele de vanilie. punem la mixer ouale cu zaharul si amidonul, faina si apoi turnam peste laptele fierbinte in fir subtire. Amestecam permanent pana se ingroasa si dupa aceea inca zece minute. O dam la rece.
Punem crema peste blat, adaugam fructele, ornam cum ne place, facem jeleul( asa cum scrie pe pliculet) cu suc de fructe si-l turnam cald deasupra destul de repede, sa nu se intareasca, scrie retete-gustoase.ro.

INGREDIENTE

Blatul:

5 oua
10 linguri zahar
150 gr unt topit
doua esente vanilie
o cana plina de faina( mare)
coaja rasa de portocale

Crema de vanilie:

4 oua
150 gr zahar( sau 200 gr daca vrem mai dulce)
500 ml lapte
2 linguri amidon
2 linguri faina
vanilie 3 esente( 1 esenta si 2 pliculete)
Fructe de padure
capsuni o canita jeleu si sirop de fructe de padure  

Blat:

Punem la mixer  ingredientele in ordinea urmatoare: ouale, zaharul, faina, aromele , adaugam untul topit si mixam in continuare. Ungem o forma de tarta cu unt, tapetam cu faina si turnam compozitia. Lasam la 200 grade pentru 25 de minute. scoatem si lasam la racit.

Crema: punem laptele pe foc, turnam esentele de vanilie. punem la mixer ouale cu zaharul si amidonul, faina si apoi turnam peste laptele fierbinte in fir subtire. Amestecam permanent pana se ingroasa si dupa aceea inca zece minute. O dam la rece.

Punem crema peste blat, adaugam fructele, ornam cum ne place, facem jeleul( asa cum scrie pe pliculet) cu suc de fructe si-l turnam cald deasupra destul de repede, sa nu se intareasca, scrie retete-gustoase.ro.

 


Citește și:

Cea mai bună rețetă de chec. Ingrediente și ponturi

Bombă în showbiz! Două vedete din România se întâlnesc pe ascuns!

ANM a făcut anunțul neașteptat: Cod galben de ninsori și viscol.

Guvernul introduce noi restricții? Executivul poate opri traficul pe timpul nopții!

Moșii de Toamnă 2020: cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostești de Sâmbăta Morților

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Un nou cuplu în casa Puterea dragostei! Marinescu și Andreea s-au sărutat și și-au oficializat relația în camera roșie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri