Cea mai buna reteta de tort pentru weekend: tort de inghetata cu banane


Daca ti-e pofta de ceva bun in acest weekend, iti recomandam sa prepari acest tort.

 

Ingrediente
130 g biscuiti de cacao, 50 ml cafea, 2 banane, 3 oua, 150 g zahar, 300 ml lapte, 350 ml frisca, o lingura amidon, frisca pentru ornat.
Mod de preparare
Ouale cu zaharul se mixeaza bine pana ce acesta se topeste, se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele se incalzeste, se adauga crema, se amesteca, se pune la foc mic pentru aproximativ 5 minute, amestecand continuu pana se ingroasa. O banana se paseaza bine si se adauga in compozitie. Frisca (350 ml) se bate si se adauga in compozitie, se omogenizeaza si se da la congelator 1 ora. Se scoate si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata, se da din nou la congelator si dupa inca o ora se procedeaza la fel.
Se ia o caserola mai adanca si se imbraca in folie alimentara, se adauga inghetata, se taie banana felii si se pune in inghetata, se acopera cu folie si se da la congelator 3 ore. Biscuitii se sfarama si se amesteca bine cu cafea. Dupa 3 ore se adauga compozitia de biscuiti si, cu o lingura, se preseaza putin. Se da din nou la congelator pana a doua zi. Tortul se rastoarna pe un platou, in asa fel incat biscuitii sa fie la baza. Se decoreaza cu frisca, dupa preferinte.
Sursa

Ingrediente

130 g biscuiti de cacao, 50 ml cafea, 2 banane, 3 oua, 150 g zahar, 300 ml lapte, 350 ml frisca, o lingura amidon, frisca pentru ornat.

Mod de preparare

Ouale cu zaharul se mixeaza bine pana ce acesta se topeste, se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele se incalzeste, se adauga crema, se amesteca, se pune la foc mic pentru aproximativ 5 minute, amestecand continuu pana se ingroasa. O banana se paseaza bine si se adauga in compozitie. Frisca (350 ml) se bate si se adauga in compozitie, se omogenizeaza si se da la congelator 1 ora. Se scoate si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata, se da din nou la congelator si dupa inca o ora se procedeaza la fel. 

Se ia o caserola mai adanca si se imbraca in folie alimentara, se adauga inghetata, se taie banana felii si se pune in inghetata, se acopera cu folie si se da la congelator 3 ore. Biscuitii se sfarama si se amesteca bine cu cafea. Dupa 3 ore se adauga compozitia de biscuiti si, cu o lingura, se preseaza putin. Se da din nou la congelator pana a doua zi. Tortul se rastoarna pe un platou, in asa fel incat biscuitii sa fie la baza. Se decoreaza cu frisca, dupa preferinte.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Mădălina vrea să părăsească “Puterea Dragostei”! “Plec acasă! M-am săturat să fiu amenințată!”

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Moș Nicolae 2020: Ce cadouri alegem pentru copii și adulți?

Horoscop săptămânal Mariana Cojocaru 6 - 12 decembrie 2020. Trei zodii, între ciocan și nicovală, sănătatea și cariera sunt în pericol

De ce să alegi intervenția de implant mamar la Swiss Clinics în această perioadă?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic duminică, 6 decembrie 2020. Nativii zodiei Săgetător încep o relaţie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri