Cea mai buna reteta de supa-crema de conopida! Uite ce usor se prepara!


Astazi va propunem o reteta de supa crema de conopida, caracterizata prin simplitate, dar totodata plin savoare datorita condimentelor care o pun in valoare.

 

Ingrediente: 1 conopida, 1 ceapa mare, 1 morcov, 1 lingurita de sofran, 500-600 ml de apa, 100 ml lapte, sare dupa gust, piper negru, cateva frunze de busuioc, zeama de lamaie.
Garnitura: 1/2 conopida, cateva boabe de coriandru, 1/2 lingurita oregano, sare dupa gust, 2 linguri de ulei de masline.
Mod de preparare:
Intr-o oala mica punem apa la fiert impreuna cu morcovul si ceapa, taiate in bucati mari. Cu circa 15 minute inainte de oprirea focului, adaugam si buchetelele de conopida.
Cand legumele sunt fierte, le scurgem de supa, pe care o lasam intr-o alta oala, mixam legumele cu ajutorul unui blender, dupa care subtiem cu supa si laptele. Asezonam totul cu sare si sofran, iar abia cand ajunge in farfurie cu putin piper negru, frunze de busuioc si zeama de lamaie.
Pentru garnitura, taiem buchetelele de conopida in felii mai subtiri, dupa ce aceasta a fost tinuta in apa fiarta cu sare timp de aproximativ 4 minute.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline şi aruncam bucatile de conopida la sotat impreuna cu oregano, boabele de coriandru şi putina sare. Aceasta garnitura poate fi servita in loc de crutoane.
Sursa: OanaCuzino.ro

Ingrediente: 1 conopida, 1 ceapa mare, 1 morcov, 1 lingurita de sofran, 500-600 ml de apa, 100 ml lapte, sare dupa gust, piper negru, cateva frunze de busuioc, zeama de lamaie.

Garnitura: 1/2 conopida, cateva boabe de coriandru, 1/2 lingurita oregano, sare dupa gust, 2 linguri de ulei de masline.

Mod de preparare:

Intr-o oala mica punem apa la fiert impreuna cu morcovul si ceapa, taiate in bucati mari. Cu circa 15 minute inainte de oprirea focului, adaugam si buchetelele de conopida.

Cand legumele sunt fierte, le scurgem de supa, pe care o lasam intr-o alta oala, mixam legumele cu ajutorul unui blender, dupa care subtiem cu supa si laptele. Asezonam totul cu sare si sofran, iar abia cand ajunge in farfurie cu putin piper negru, frunze de busuioc si zeama de lamaie.

Pentru garnitura, taiem buchetelele de conopida in felii mai subtiri, dupa ce aceasta a fost tinuta in apa fiarta cu sare timp de aproximativ 4 minute.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline şi aruncam bucatile de conopida la sotat impreuna cu oregano, boabele de coriandru şi putina sare. Aceasta garnitura poate fi servita in loc de crutoane.

Sursa: OanaCuzino.ro

 


Citește și:

Horoscop zilnic duminică, 25 octombrie 2020. Află ce zodie are o propune în căsătorie sau apariția unui bebeluș în familie!

Sfatul zilei de astăzi, duminică 25 octombrie. Gemenii se îndrăgostesc

Are cancer! Celebrul actor a transmis un mesaj disperat, chiar înainte de operație

Andreea Tonciu și Roxana Nemeș de la „Bravo, ai stil! Celebrities” au luat foc! "Te-ai cuplat cu unul și cu altul că să apari la televizor! Ești vedetă la altceva…"

Cum faci cei mai buni gogoșari în oțet pentru iarnă

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cum arată acum cea mai urâtă femeie din lume! Are 1 milion de urmăritori pe Facebook

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri